Recensie: Meester Mark – De grappigste taalfoutjes uit de klas

Recensie: Meester Mark – De grappigste taalfoutjes uit de klas

Meester Mark - De grappigste taalfoutjes uit de klas, Mark van der Werf, Humor, Kinderlogica, Non-fictieDe shiny nieuwe Meester Mark en natuurlijk moest ik hem meteen aan mijn collectie toevoegen.

Ik hou van Meester Mark en zijn boeken, ze brengen een grote lach op mijn gezicht. En dat is, zeker nu in Corona-tijd, echt iets dat ik heel erg nodig heb. Even niet denken en gewoon lekker lachen om wat de kinderen zoal bedenken en me zelf afvragen of ik ooit ook zulke fouten heb gemaakt. Helaas kan ik het niet echt aan iemand vragen want geen contact met ouders/familie. Maar misschien ooit weer.

Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s en per thema krijgen we een aantal pagina’s met heerlijke taalfouten sommige OK en sommige daar moest ik echt enorm om lachen. En ik niet alleen, ik heb er ook een aantal gedeeld met mijn man en, we waren op bezoek bij zijn opa samen met andere familie, ook aan zijn tante. Ik vond het tof dat we thema’s krijgen en keek ook uit naar wat voor foutjes we kregen. Van kinderen die eerlijk antwoorden op een vraag van de juf/meester tot lieve (en hele eerlijke) briefjes en kaartjes en opmerkingen.

Naast dat vond ik het ook leuk dat elk thema een stukje (column?) had van Mark van der Werf zelf. Waarin hij iets verteld over iets persoonlijks of over de foutjes. Oh, en bij de foutjes krijgen we ook tekst, soms gewoon mini, maar soms ook ietwat meer. Leuke toevoeging!

Sommige foutjes waren ietwat moeilijk te lezen door het handschrift van het kind, niet heel erg, maar iets dat ik wilde benoemen. Het duurde dan net iets langer voordat ik de grap/het foutje zag.

Ik heb echt genoten van dit heerlijke boek! En hopelijk komen er nog meer taalfoutjes, al zou ik een gewoon boek over het onderwijs ook top vinden!

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: Meester Mark – De grappigste taalfoutjes uit de klas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: