Recensie: Lock Down

Recensie: Lock Down

Lockdown, Maren Stoffels, Donker, Bos, Thriller, Vreemdgaan, Pesten, Wraak, Young Adult, SpannendEen spannende thriller die ik in een ruk heb uitgelezen.

Het was best moeilijk om dit boek niet meteen te lezen toen ik hem begin Oktober kocht, maar ik wilde hem bewaren voor dichter bij Halloween. Het is me gelukt. Met moeite. XD

En ik moet meteen zeggen dat ik normaal niet echt blij word van de thema’s in dit boek toen ik begon met lezen en uitvond waarom die tieners vast werden gehouden. Maar dat ik toch niet kon stoppen met lezen. Dat ik gewoon door moest lezen omdat ik wilde weten hoe alles zou eindigen. Hoe alles verder zou lopen. Wat die thema’s zijn? Pesten en vreemdgaan (x2 zelfs). Twee thema’s die dichtbij me komen.

Wat een leuke tijd had moeten worden (nou ja, zo leuk als studeren is) veranderd heel snel in iets meer. Ik vond het geweldig hoe snel dingen van goed naar slecht gingen, het was vrijwel instant en dat vond ik top. Niet dralen, gewoon HOP meteen spanning er in gooien en ervoor gaan. Heerlijk! Die text berichtjes waren dan ook een perfect extraatje en maakten het nog spannender om te lezen. Er is gewoon geen moment van rust.

Ik moet zeggen dat ik dacht dat Robine een tijdlang gewoon student was.. ik weet niet of dit bewust is gedaan of dat ik gewoon te gefrusteerd was op de thema’s dat ik het over het hoofd heb gezien. Maar het was best een verrassing toen ik achter de waarheid kwam.

Dan is er ook nog de waarheid over wat andere dingen en de schrijfster heeft het echt top gedaan hoor. Ik had zeker niet geraden dat diegene iets ermee te maken had. WAUW!

En tja, het vreemdgaan. Ik dacht eerst dat onze hoofdpersoon vreemdging met X… maar de waarheid is nog heftiger dan dat. Holy hell, meid, waarom? En dat op die plek doen? Wil je soms dat iemand het weet? Ik hou het lekker vaag, want ik wil niet teveel verklappen.

Ik vond het heftig om te lezen over wat het groepje doet met Robine en dan later lezen we waarom. En wauw. Ik keur het zeker niet goed, maar ik kan me ook voorstellen waarom ze dat hebben gedaan. Als gepeste ken ik de gevoelens van wraak willen nemen.

Het einde was een beetje jammer, ik had nog net ietsje meer spanning willen zien. Nog net meer een klapper van een einde.

Oh en dit even onder spoilertags: Ik vond het hilarisch dat Vin vreemd is gegaan met een meisje dat Sterre heette. Jongen, echt? Je vriendin heet Nova en je gaat vreemd met een Sterre? Hoe krijg je dat voor elkaar?

Maar al met al, ik heb genoten van het boek. Het laat je zeker niet los en er gebeurd enorm veel. Iedereen heeft geheimen. En niemand wil dat die uitkomen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: