Recensie: Kansloos

Recensie: Kansloos

Kansloos, Mel Wallis de Vries, Thriller, Spanning, Mysterie, Vakantie6 jongeren, een eng bericht, dikke mist, en veel spanning. Een goed geschreven boek.

Meteen naar de boekenhandel toen ik de kans had om dit boek te halen. Mel Wallis de Vries is echt op mijn auto-buy lijstje. Ik ben steeds nieuwsgierig wat ze nu weer schrijft.

In dit spannende deel volgen we een meid genaamd Anne die met haar beste vriendin naar een blokhutje op de hei (sorry, kon het niet laten) gaat waar al een paar andere tieners zijn. Samen een lekker weekendje feesten. Anne was een meid naar mijn hart. Ze is rustig/rationeel en wil eigenlijk ook gewoon thuis blijven. XD Het was wel jammer dat ze zich op punten liet meevoeren, zoals met het drinken. Gewoon nee zeggen meid.

Ik had al snel door wat er echt aan de hand was (de hint aan het begin was nicely done) en was nieuwsgierig of iemand het ook zou ontdekken of niet. Of dat de schrijfster toch nog een andere richting op zou springen en dat dit gewoon een red herring was. Ik moet zeggen dat ik het boek af en toe hysterisch vond en ik vond het ook maar vreemd dat niemand gewoon naar buiten ging en dan langer dan 10 seconden. Ik bedoel, seriously, ik was allang naar buiten geweest omdat ik het gewoon niet vertrouwde. Fuck het als het dan echt blijkt te zijn, ik wil het in ieder geval proberen. Ik ga niet in een huisje zitten en wachten op wat er komt. Nee dank je. Haha.

Ik vond het wel interessant om te lezen hoe de uren voorbij gingen en hoe mensen veranderen door de situtatie. Mensen die gewoon rationeel waren veranderden. De twee andere meiden gingen smoezelen en vormden een groepje. We zien hoe paranoia met het uur meer wordt en hoe iedereen elkaar verdenkt.

Oh, en die vhs/videobanden? Dat was echt geweldig gedaan. Dat maakte het nog spannender en ik was nieuwsgierig naar wat iedereen had te vertellen. Soms kwamen er best interessante dingen te boven… vooral later kwamen er wat smeuige stukjes voorbij.

Het einde was treurig maar ook goed. Al moet ik wel zeggen dat ik toch heel heel graag een epiloog had gezien. Ik heb nog net wat losse draadjes vast, plus, ik moet weten hoe het nu met het duo gaat en wat hun reacties zijn op het hele gebeuren als ze de waarheid uitvinden.

Al met al, ondanks dat het een tikje hysterisch was heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Niemand mocht mij storen. Haha. Ik moest en zou weten hoe het moest eindigen en Mel Wallis de Vries heeft het dus weer gedaan. Een boek geschreven dat je vastgrijpt.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: