Recensie: Ik voel me….

Recensie: Ik voel me….

Ik voel me ...., voelboekje, emoties, prentenboek, kinderboek, xavier deneux, meisje, bloemenEen lief en zoet boek over emoties!

Normaal zou ik gewoon een klein recensietje schrijven maar ik vond dat dit boek net wat meer verdiende vanwege hoe anders dit als voelboekje is. Ja, dit boek is een voelboek maar niet zoals bijna alle andere voelboeken! Dit boek is gewoon 100% karton dus geen zachte dingetjes of frummeltjes. Nee, dit boek laat je voelen met reliëf. Zo voelen we van alles, een zwembad (echt creatief gedaan), een dikke boom met allerlei lieve diertjes (al vond ik het wel jammer dat de verborgen eekhoorn niet op een of andere manier reliëf was). Het reliëf is vaak erg simpel maar toch vond ik het superleuk bedacht. Ik heb wel eens eerder reliëf gehad als voelboekje, in ieder geval, ik kan het me herinneren. XD

In dit boekje leren we allerlei emoties. En niet alleen je standaard blij of boos. Maar ook dapper (zoals dat schattige olifantje op een grote duikplank) of kalm. Ik vond het erg leuk om te zien welke emoties er in het boek zaten, veel goede keuzes! En leuk hoe het dus wordt neergezet met reliëf.

Ik vond de illustratiestijl onwijs schattig en ik wil nu wel meer van deze illustrator vinden, misschien binnenkort eens kijken bij een van mijn bibliotheken.

Ik zou dit boekje ook zeker aanraden. Leuk voor de kleintjes om te voelen en leuk voor de iets oudere kleintjes om nieuwe emoties te leren + meer.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: