Recensie: Het grote voorleesboek van Ukkepuk

Recensie: Het grote voorleesboek van Ukkepuk

Het grote voorleesboek van Ukkepuk, Ouderschap, Kinderen, Kinderboek, baby, humor, Grappig, rijmpjes, korte verhaaltjes, Marianne Busser, Ron Schröder, Annet van de VorstEen hilarisch en leuk boek met korte verhaaltjes over Ukkepuk!

Ik had dit boek al eerder op het oog, helaas had de ene bieb hem toch niet op voorraad maar gelukkig de ander wel! Ik moest hem gewoon hebben want ik wist dat ik het leuk zou vinden. Marianne Busser en Ron Schröder maken zulke leuke boeken!

In dit boek volgen we Ukkepuk en zien hem opgroeien en een jaar oud worden. We lezen met korte verhaaltjes/rijmpjes over iets dat hij op dagen doet. Van pissebedden opeten tot papa’s voeten nat maken met een gieter tot een lekkere volle luier net als mama de deur uit wil. Ukkepuk is heerlijk ondeugend, soms een beetje stout en gemeen, maar ook heel lief en schattig. Ik vond het leuk om de belangrijke momenten te zien in Ukkepuks leven. Van zelf plassen tot kruipen en dan gaan staan en wandelen. Ik moest enorm lachen toen hij wel kon staan.. maar zitten zelf lukte nog niet. XD Ukkepuk haalt van alles uit en er is dan ook geen saai moment in dit boek. Je blijft gewoon lachen en genieten. OK, af en toe voelde ik wel even voor de ouders. XD

De schrijfstijl was leuk en de rijmpjes waren top.

Ook toffe illustraties die er perfect bij passen en die het verhaal nog verder tot leven brachten/dingen nog hilarischer maakten.

Oh, en je kunt ook woordjes leren, tussen de verhaaltjes in vind je af en toe twee pagina’s met woordjes. Niet heel interessant voor mij, maar wel leuk voor de kinderen die het lezen/worden voorgelezen.

Aanrader! Ik wil meer Ukkepuk verhaaltjes~

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: