Recensie: Een jaar met Wifi

Recensie: Een jaar met Wifi

Een jaar met Wifi, Brenda Froyen, Marloes de Vries, Illustraties, Honden, Opvoeding, Grappig, België, KinderboekEen lief/grappig boek over Wifi, een lieve pup!

Ik zag dit boek in de bibliotheek en kon hem niet laten liggen. Nou ja, ik legde hem bijna weer weg toen ik de blurb las. Haha, sorry, maar we zitten nog steeds in een freaking pandemie ik hoef er niet over te lezen. Toch maar meegenomen omdat Wifi te schattig was.

Ik vond het erg leuk om te lezen hoe het gezinnetje op bezoek ging bij Wifi, vooral de commentaren van de kinderen (dat de hondjes op diarree leken) deden het. En daarna werd het nog leuker want dan komt Wifi in huis en de chaos is compleet. Ik moest zo lachen om alles dat Wifi in al zijn puppyheid uithaalde. Ja, deze schat heeft nog veel te leren en gelukkig is dit gezin enthousiast om alles te proberen. Ik vond ook de naam leuk bedacht. Zo heb je inderdaad altijd Wifi bij je!

Oh, en omdat ik nou geen gordijntjes (ik gok dat je vitrage bedoelde? Iets wat een aantal mensen in Nederland wel heeft hoor) heb mag je nog steeds niet gezellie binnen kijken hoor. Doe maar even niet. Maar verder moest ik wel lachen om de verschillen tussen België/Nederland en ik lag helemaal dubbel toen ze trots op Wifi waren… maar daarmee de woede van de buurvrouw op de hals haalden. XD

Ook leuk vond ik dat we lazen over het gezin zelf en dan vooral de 3 broers. Wat die 3 af en toe uithalen of bedachten. XD

Dus ja, de Corona stukjes waren niet mijn favoriet.

Helaas moet ik zeggen dat de fantasiestukjes die vooral in het begin zaten gewoon vervelend waren. Ik had liever gezien dat de schrijver of alles fantasie maakte of gewoon alles echt hield. Nu vond ik het jammer want het paste in mijn gevoel helemaal niet en ik ging ook veel te vaak WTF. Zoals met dat ze gezellie met de hele buurt maar in de bosjes pisten en poepten want dan leerde de hond, WTF. Hou het gewoon normaal.

En de illustraties, ah, ik vind het zo tof dat Marloes De Vries zoveel meer illustratie-werk doet. Ik hou van haar stijl!

Dus ondanks de corona, ondanks de stomme fantasiestukjes, heb ik toch genoten van dit boek. Ik ga misschien maar eens kijken op Instragram want blijkbaar is de hond bekend. XD

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: