Recensie: De zoete zusjes vieren Sinterklaas

Recensie: De zoete zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas, Hanneke de Zoete, Rood, Sinterklaas, Pieten, Zoete Zusjes, Kinderboek, Illustraties, Schattig, Broer, ZusjesDe Zoete Zusjes vieren in dit heerlijke boek Sinterklaas! Een leuk boek perfect voor de komende weken.

Ik had dan eindelijk de kans om dit leuke boek te lezen. Ik wilde hem al eerder lezen, maar helaas hebben de meeste bibliotheken hun collectie van Kerst/Pasen/Sinterklaas verstopt in een magazijn en komen ze er met moeite uit. Gelukkig heeft mijn nieuwe bieb (bieb #4) een deel van de collectie gewoon in de kast staan in de bieb en zo kon ik dan lekker dit boek lezen!

Het is ook mijn eerste Sinterklaas boek van het jaar! Ik heb echt niets meer met het feest door al het gedoe rondom het en hoe het nu nog steeds chaotisch is, maar ik vind het wel lekker om over het feest te lezen en dan wat pepernoten/kruidnoten te eten.

In dit boek zien we hoe het begint, Sinterklaas komt aan in het land! En we zien hoe het in de periode gaat. Van schoentjes leggen tot pietentraining tot de GROTE dag zelf. Ik vond het erg leuk om te zien hoe de kinderen het vierden en hoe enthousiast de ouders waren om het superleuk te maken. Ik vond het ook top hoe ze gewoon meegingen met hun zoon en zijn grote schoen en deze gewoonweg verdronken in pepernoten/kruidnoten. Maar hem ook duidelijk maken dat als jij plaagt… er ook een Piet is die misschien je terugplaagt (waar ik enorm om moest lachen). En er is naast dus al dat ook wat spanning, zal Janna haar brief naar de Sint kunnen krijgen? Want ze wil heel graag een paard en de Sint moet natuurlijk wel op de hoogte zijn. Ik voelde voor Janna, ik kan me nog herinneren dat ik ook plannen had, maar toen zag ik de Sint en de Pieten en werd het toch ietwat eng. Gelukkig heeft Janna hele lieve ouders die haar helpen met een origineel plan!

Ik moet wel zeggen dat ik de zussen nog steeds af en toe door elkaar haal. Janna en Saar klinken soms best hetzelfde. Vaak ook niet hoor, maar soms moet ik toch even herlezen om te zien wie er nou praatte. XD

Met natuurlijk superleuke illustraties die het helemaal afmaken en het helemaal Sinterklaas maken!

En leuk dat er ook een lekker recept in staat, toch maar eens proberen zodra ik het huis weer even voor mezelf heb.

Ik zou het boek ook zeker aanraden en ik moet maar eens kijken of ik het Kerstboek van deze ZZ gewoon ga kopen voordat ik volgend jaar hem nog niet heb gelezen. XD

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: