Recensie: De (niet) enge dieren

Recensie: De (niet) enge dieren

De (niet) enge dieren, Sophie Corrigan, Dieren, Kinderboek, Humor, Schattig, Non-fictie, Een heerlijk grappig boek over allerlei dieren die door mensen eng worden gevonden en wat eigenlijk de waarheid is.

Ik kwam dit boek tegen in een van mijn bibliotheken en OMG hij moest gewoon mee. De cover was gewoon top en de blurb sprak me aan. Ik hou van boeken over dieren en dan vooral de meer creatieve/originele boeken!

In dit toffe boek leren we over allerlei dieren en waarom ze door mensen eng vonden (twee pagina’s introductie) en daarna hoe ze echt zijn (twee pagina’s). Ik vond het format erg leuk gedaan al moest ik er even aan wennen omdat ik dacht dat we alleen maar positiviteit zouden krijgen. Maar na een tijdje vond ik het eigenlijk wel een tof idee want zo kun je laten zien wat de leugens zijn en wat de waarheid. Al vraag ik me af of het niet misschien kinderen verward? Vooral de jongere kinderen?

Ik vond het leuk te zien welke dieren we kregen, sommige waren vrij obvious, zoals ratten en gieren en slangen, maar er waren ook een paar die wat minder obvious waren zoals hyena’s. Het is een goede diversiteit en ik heb ook weer een aantal nieuwe dingen geleerd terwijl ik las. Al moet ik wel even noemen dat wespen gewoon tefen zijn. Sorry hoor, als jij niks doet dan doen ze jou niks is de grote berg poep die ik heb gehoord en ik word er ook enorm moe van. Mijn man heeft al een keer een wesp in zijn broek gekregen gewoon zomaar terwijl het wandelen. We zijn beide gewoon random lastiggevallen door wespen terwijl we niks deden behalve toevallig in de ademruimte te zijn van een wesp (en die is blijkbaar erg groot). Dus ja, kunnen we het gewoon eens zijn dat sommige beesten altijd slecht zijn?

De tekst was leuk geschreven, de schrijfster heeft een goede en vrolijke stijl. Ze weet de humor te vinden in de soms wat saaie non-fictie en ook weer wat nieuws te brengen, want tja, dieren non-fictie daar is heel heel veel van.

De illustraties waren geweldig, zowel de vooroordelen pagina’s met boze en rood-ogige dieren tot de ENORM schattige illustraties daarna. OMG, sommige dieren wilde ik gewoon even lekker knuffelen (en sommige dieren bleven eng. XD)

Ik zou dit boek echt aanraden aan jong en oud! Echt een tof boek!

One thought on “Recensie: De (niet) enge dieren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: