Recensie: Mam, waar blijft het kindje?

Recensie: Mam, waar blijft het kindje?

Mam, waar blijft het kindje?, Marjet Huiberts, Ana Sanfelippo, kat, meisje, zwangerschap, prentenboek, kinderboekEen geweldig zoet en humoristisch boek over een klein meisje dat heeeeeel graag een grote zus wilt worden.

Een klein meisje heeft een grote wens, ze wil graag een broertje of zusje, en dat krijgt ze! Ik vond het wel hilarisch hoe de ouders het vrij droog aan haar vertelden. Zovan, oh je hebt die wens, nou magisch genoeg zit er nu een baby in me. XD

Ik vond het leuk om te zien hoe de ouders haar lieten zien hoe lang het nog duurde en vanaf dat moment krijgen we per 2 pagina’s een momentje uit elke maand. Elke maand komt er meer en meer bij te kijken en haar moeder wordt ook steeds ronder. Ik vond het tof om de maanden te zien passeren. Niet alleen doordat je boven dus een maand had staan, maar ook door naar buiten te kijken of naar de spullen in huis. Je ziet de tijd echt voorbij gaan.

En in die maanden is ons meisje bezig te helpen met alles voor te bereiden voor de baby. Ik vond het enorm zoet om te zien hoe ze van alles wilde geven aan haar broertje. Van haar kamer tot haar speelgoed, gelukkig zijn de ouders er om het een beetje te temperen want tja, een baby gaat niet in de poppenwagen en je kunt er ook niet meteen mee legoën (is dat hoe je het schrijft).

Het einde was enorm lief en zoet en wat was ik blij voor het gezin!

De illustraties waren zoet en schattig en ik vond de stijl goed passen bij het boek. Oh, en kijk ook zeker naar de schutbladen!

Aanrader!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: