Recensie: Het geheim van de grote race

Recensie: Het geheim van de grote race

Het geheim van de grote race, Simone Arts, Ivan&Ilia, Yellow, Race, Auto's, Autocoureur, Kinderboek, Illustraties, VriendschapBereid je voor op een spannende race, knuffel wat schattige konijntjes, en meer!

Een superleuk boek dat ook nog eens bij de Kinderboekenweek past, dus daarom moest hij ook zeker mee. Nou ja, mijn eerste reden is dat het deel van Het Geheim van… serie is en daar moet ik altijd de nieuwest boeken van lezen. XD

Het boek gaat over een meisje, Quincy, die heel graag autocoureur wilt worden en nu een leuke kans krijgt! Ik vond het tof dat er een race en oefeningen waren voor kinderen, OMG was dat maar vroeger ook geweest toen ik nog klein was. Dat zou ik zo geweldig hebben gevonden. Lekker kunnen racen en alles leren over de auto’s. Ik vond het ook zeker leuk dat we een meisjes-autocoureur krijgen. Al zijn er wel wat je ziet toch vaker de mannen en dat is jammer.

Ik vond het superleuk om te lezen en ook erg lief dat Quincy ging voor het goud voornamelijk om haar moeder te helpen met de konijnenopvang! En dat ze naast dus het racen ook probeert op allerlei manieren te helpen met de konijnenopvang (al leverde dat alleen maar een konijn op XD).

Ook de vriendschap tussen Shannah en Quincy was leuk en ik ben blij dat ze weer beste vriendinnen zijn en Shannah Quincy kon helpen met haar concentratie (op verschillende leuke manieren).

Alleen vond ik Bram echt een kwal zeg, zelfs later in het boek was hij niet mijn favoriete karakter. Wat een type. Ik snap dat Shannah zich schaamde voor hem.

Schattige konijntjes, stoere raceauto’s, en toffe illustraties, ik zou het boek aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: