Recensie: Enkeltje Azië

Recensie: Enkeltje Azië

Enkeltje Azië, Danique Plaatzer, Girl, Boat, Water, Azië, Backpacken, Reizen, Young AdultEen meid maakt een grote beslissing, ze gaat backpacken in Azië!

Ik kon dit boek niet laten liggen, het klonk echt geweldig leuk en spannend. Ik was nieuwsgierig naar wat Sophie allemaal zou meemaken + ik hoopte ook wel op een vleugje romantiek (en dat krijgen we, yay).

Ontmoet Sophie, een stil muisje die net haar opleiding heeft opgegeven, het uit heeft gemaakt met haar vriendje (dat vond ik geweldig want die jongen gaf meer om zijn games dan zijn vriendin), en oh ja, even een reisje besluit te maken in Azië. Ik vond het superstoer dat ze dat deed en ik vond het geweldig dat haar vriendinnen haar supporten! Ik vond het wel iets minder dat ze haar ouders niets laat weten, maar ja, dat is ook wel een beetje de ouders schuld gegeven dat ze allebei niet echt om haar geven.

De reis zelf was superleuk en op punten best spannend. Ik vond het leuk om te zien wat Sophie zoal deed op de reis, wat ze zag, hoe ze enorm genoot en ook echt uit haar schulp kwam. Ik wilde haar echt een knuffel geven toen het ongeluk gebeurde en ze dus helemaal alleen was. Ik vond het enorm stoer van haar en ik was blij dat ze zoveel mensen ontmoette en ook vrienden vond. Hopelijk vrienden die ze later ook nog gaat zien.

Maar ik vond de schrijfstijl erg verwarrend. Het deed me op punten denken aan Thea Stilton (college-leeftijd karakters maar geschreven voor kinderen). We hebben in dit boek dus een hoofdpersoon van 16-18 die allerlei dingen meemaakt maar het boek leek geschreven te zijn voor kinderen van 10-12. Taalgebruik, zinnen, woorden. Alles schreeuwde gewoon kind maar alles dat er in het boek gebeurde schreeuwde YA.

Ik vond het wel stoer dat ook de schrijster is gaan backpacken in Azië. Ik zou het geweldig vinden, maar ik ga als vrouw echt niet zelf naar bepaalde landen, sorry nee. Dat wordt zelfs afgeraden op punten. Not to mention, toen ik 17 was had ik echt niet zoveel geld om even zomaar uit te geven aan een reisje. XD

Een boek waar ik doorheen vloog en dat ik ook zeker zou aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: