Recensie: Dolle Honden Avonturen Vol.1

Recensie: Dolle Honden Avonturen Vol.1

Dolle honden avonturen 01, Manon Ita, Christophe Cazenove, Strips, Honden, Humour, Non-FictieEen doldwaas en maf stripboek over honden!

Ik was toevallig in de Bruna een keertje en dacht te kijken bij de strips. Gelukkig dat ik dat deed want ik vond dit doldwaze honden stripboek van Christophe Cazenove (een van de striptekenaars/scenarioschrijvers die ik helemaal geweldig vind) en een stripboek over een dinopark (recensie volgt snel voor die).

In dit heerlijke maffe stripboek lezen we over honden. Over rassen, over koekjes en lekkers, over de baasjes, over aandacht geven (en dat je misschien dan niet in je enthousiasme een lamp moet breken), we lezen over waarom honden plassen op DIE plek en waarom ze echt niet overal het moeten doen (heel belangrijk als we de honden moeten geloven), over geurtjes en eten. En nog veel meer. De hoofdrol wisselt tussen mensen en hun honden, en dan specifiek een man met een nieuwe puppy die nog veel te leren heeft en de honden zelf waarbij ik een groot fan ben van het schattige pug hondje, maar ook het kleine hondje dat heel goed wist hoe hij zijn baasje naar zich toe moest krijgen.

Het is vol met humor en er zit ook zeker wat fictie in, maar het is ook zeker educationeel en leert je bergen over honden en waarom ze dingen doen en wat een hond is. Zeker leuk om te geven aan iemand die al een hond heeft maar nog leuker om te geven aan iemand die denkt over een hondje in huis te halen.

De illustraties waren echt perfect.

Ik heb echt heerlijk gelachen op zaterdag toen ik het las en ook een aantal aan mijn man voorgelezen/laten zien. Hij gaat nu ook het boek lezen. Haha. Ik hoop ook zeker dat er nog veel meer boeken in deze serie komen en ik ben nieuwsgierig wat er daar in zal gebeuren.

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: Dolle Honden Avonturen Vol.1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: