Recensie: De meisjes: zeven sprookjes

Recensie: De meisjes: zeven sprookjes

De meisjes: zeven sprookjes, Wolf, Kinderboek, Sprookjes, Hervertellingen, Rood, Roodkapje, Doornroosje, Fantasie, Zussen, Hans en Grietje, Korte VerhaaltjesEen prachtig boek met 7 hervertellingen van sprookjes! Ik heb onwijs genoten!

Tja, ik was eerst even onzeker of ik deze wel of niet zou kopen. Enerzijds wilde ik het graag want sprookjes en dan weer lekker duister. Maar anderzijds was ik gewoon niet echt fan van Lampje. Toch uiteindelijk besloten het boek te kopen en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan want ik heb toch genoten van dit boek. Ik heb op zondag elke keer dat ik even tijd had dit boek opgepakt en gelezen… nog meer gelezen.. en nog meer gelezen. En nu hoop ik maar dat Annet Schaap nog veel meer sprookjes gaat schrijven!

Ik heb per verhaaltje/sprookje een korte review geschreven.

Meneer Pelsteel: Star rating, 4.5 stars Een leuke hervertelling voor Rumpelstilskin (of hoe je zijn naam ook schrijft). Een meisje dat moet spinnen en dan vooral lekker veel goud, een meisje met iets teveel dromen vooral veel onrealistische waarbij ik af en toe aan Stockholm syndroom moest denken, en meer. Ik vond het erg leuk geschreven en zat al snel helemaal in het verhaal. Leuk dat er dingen hetzelfde waren en dingen totaal anders. Het einde vond ik top, erg blij voor de meid! Goed gedaan!

Wolf: Star rating, 4.5 stars: Een hervertelling van Roodkapje en ik heb best genoten van dit verhaal! Over een wolf met een contract… maar zal hij zijn honger tegen kunnen houden. Over een meisje met een rode regenjas en een dapper karakter. Ik vond het tof geschreven, jammer dat we nooit oma zien en het einde was best verdrietig. Maar ik heb genoten, het was spannend en ik vond het goed geschreven, zeker niet de kant dat ik Roodkapje op had zien gaan. XD

Koekjes: Star rating, 5 stars: Een supertoffe hervertelling van Hans en Grietje. Nou ja, het is nu Haasje en Grietje. En ditmaal is het Grietje die voor de truukjes valt. Ditmaal met 2 zusjes, een vader die niet veel om ze geeft (ja jongen, ik snap dat je rouwt, maar je kunt je kinderen niet zo lang alleen laten), en heel veel roze koeken. Ik vond het heerlijk geschreven en echt tof met de heksen (nou ja, als het heksen waren, geldwolven in ieder geval). Ik vond Haasje dapper en het einde echt helemaal top. Echt een heerlijke hervertelling!

De Kikker: Star rating, 4 stars: Normaal is in dit verhaal de kikker een prins als je hem maar goed zoent, maar in dit verhaal… toch niet zo. Het was niet per se nieuw, want ik heb wel eens eerder volgens mij een verhaal met een kikker gelezen die kikker bleef. Maar toch leuk geschreven en ik heb genoten van het verhaa.. Het meisje heeft nieuwe inzichten opgedaan (al kan ik me niet voorstellen dat alle prinsen zo erg waren) en de kikker is nog niet zo slecht om te hebben als partner. Immers, hij zoent toch best fijn.

Blauw: Star rating, 4.5 stars: Geen idee welk sprookje dit was al kwam het me erg bekend voor, maar geen idee of het kwam doordat ik al eens een hervertelling heb gelezen of dat ik het sprookje heb gelezen. XD Wel een spannend verhaal met een enge Dominee, een kamer waar niemand in mag, en zussen die niet helemaal altijd weten wat ze met elkaar moeten (vooral de oudste heeft mixed feelings en ik kon dat ergens wel snappen) maar aan het einde is het toch je zus. Ik vond het goed en spannend geschreven.

Slaapster: Star rating, 4 stars/ Star rating, 4.5 stars: Ik gok dat dit dus een toffe nieuwe vertelling is van Doornroosje? Er waren zeker elementen bij (rozen, ouders die in slaap vallen), maar er waren stukken die me verwarden (zoals hoe oud is die zus en hoe leeft ze nog). Maar erg top geschreven, een tikje verdrietig en duister, maar ik vond het goed en het einde was ook geweldig, zeker onverwacht (nou ja, in ieder geval een beetje).

Monstermeisje: Star rating, 5 stars: OHHH zowel Rapunzel als Belle en het Beest (al is Belle hier het beest, dat klinkt zo gemeen zeg). Wat een heerlijk sprookje was dit, weer lekker duister, een tikje verdrietig. Ik heb ook nog wat vraagjes (zoals hoe ze dus als monster op de wereld is gekomen). Maar verder erg genoten en ook de matroos was een geweldige toevoeging. Ik vond het heerlijk dat hij weer eens wat anders bracht en al was hij eerst nog bang voor het meisje, op een gegeven moment zag hij toch haar innerlijk en dat het goed was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: