Recensie: De buurvrouw is een heks

Recensie: De buurvrouw is een heks

De buurvrouw is een heks, Baby-Sitters Little Sister Graphic Novels, Ann M. Martin, Katy Farina, Graphic Novel, Kinderboek, Meisjes, Bosjes, Kat, Heks, Humor,Een supergrappig boek over Karen Brewer die denkt dat haar buurvrouw een heks is!

Ik vind de Babysittersclub boeken al enorm leuk, dus ik was erg enthousiast toen ik leerde dat er een side-story bij kwam, namelijk een die over Karen Brewer gaat. Het stiefzusje van Kristy uit De Babysittersclub. Mijn bibliotheek heeft de eerste twee delen toegevoegd en ik heb ze allebei meteen gereserveerd en naar huis genomen!

In dit hilarische boek denkt Karen dat haar buurvrouw een heks is. Tja, ik moet eerlijk zeggen, ik zou als 6-jarige hetzelfde hebben gedacht. XD Hoe de buurvrouw zich kleedde, een zwarte kat had, erg mysterieus deed, een kruidentuin had. Ik zou misschien alleen niet zo ver zijn gegaan als Karen. Want Karen gaat heel ver en we zien dat in deze graphic novel. Ze gaat spioneren bij de buurvrouw (door ‘s nachts wakker te blijven of overdag in de bosjes te verstoppen), ze bedenkt hele plannen (inclusief tegenspreuken), en meer. Op punten vond ik inderdaad dat ze iets té ver ging, maar ja, ze is 6 en ik weet hoe kinderen van 6 kunnen zijn.

Ik vond het erg leuk geschreven en ik vond Karen een leuk personage. Ja, ze gaat ver, maar ik vond haar niet vervelend zoals je soms met dit soort verhalen zult hebben. Ik keek eerder uit naar wat ze nu weer van plan was, en of ze over haar angst zou komen (want ondanks haar dapperheid is ze ook bang voor haar buurvrouw). Ik vond het leuk om haar te zien samen met Kristy en te zien hoeveel plezier ze samen hebben.

Het einde was goed, en ik ben blij hoe het eindigde en hoe de ouders/volwassenen het nu genoeg vonden en ook duidelijk lieten merken dat Karen een grens is overgegaan. Al moest ik dan wel weer lachen om het laatste stukje, Karen nee, lieverd, nee. XD

De art stijl van het boek vond ik erg tof en erg passend bij het boek.

Ik ga maar eens snel het tweede boek lezen! En daarna hard hopen dat de rest van de serie ook wordt vertaald en in de bieb terechtkomt. Ik wil meer!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: