Recensie: Aan het werk in het kasteel

Recensie: Aan het werk in het kasteel

Aan het werk in het kasteel, Rebecca Colby, Kasteel, Werk, Beroepen, Kinderboek, Kinderboekenweek, Non-Fictie, PrentenboekEen superleuk boek perfect voor de Kinderboekenweek!

In dit leuke prentenboek zien we wie er allemaal werken in het kasteel en wat voor beroepen en zijn. Dus helemaal top voor Kinderboekenweek met het thema: Worden wat je wil.

En er zijn nogal wat beroepen, want met een kasteel ben je altijd bezig. Van de timmerman tot de smid tot de kok en de bakkers tot verkooplui. Er is altijd wel een baantje te vinden in het kasteel en ik vond het leuk hoe duidelijk alles werd uitgelegd wat deze mensen deden en hoe belangrijk ze waren. Ik vond het ook zeker leuk om te zien met wie we eindigden (heel toepasselijk) en ook erg tof om een overview te krijgen van het kasteel!

Oh, en nog leuker vond ik het om de katten te vinden die op elke plaat op een manier aanwezig zijn. Van lekker lui liggen op een ongebruikelijke plek tot muizen jagen in de keukens.

Er waren ook nog wat andere dingen (zoals een man die erg verdacht achter een muur staat), dus daarom ook plus punten naar de illustraties.

Ik zou het boek ook zeker aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: