Kinderboekenweek 2021: Worden Wat je Wil

Kinderboekenweek 2021: Worden Wat je Wil

Hoi iedereen!

Het is weer tijd voor de Kinderboekenweek (nou ja, 11-12 dagen)! En ik ben weer paraat om boeken te lezen!

Ah, het is zo fijn om deze post in het Nederlands te schrijven en ook niet hoeven uit te leggen wat een Kinderboekenweek is! Nou ja, ik heb wel wat dingetjes die ik uitleg, maar veel minder dan toen ik deze post op mijn Engelse blog maakte de afgelopen jaren.

Dit jaar is het thema: Worden wat je wil. Dus beroepen! Van voetballer tot dierenverzorger tot leraar tot hoteleigenaar. Ik vind het thema van dit jaar best leuk. Tja, ik ben 18+ dus geen dromen meer over wat ik zou willen worden. Ik kan me nog wel kleine Mehsi voor het oog halen die wilde juf worden, met kinderen werken. Of met boeken. En ik had vast nog wel andere dingen die ik wilde zijn, maar ik kan mij herinneren dat dat toch de grootste dromen waren.

Net als vorig jaar trouwens is er een geweldige poster te downloaden op https://kinderboekenweek.nl/school/. Ik zet hem hier ook beneden neer (klik op het plaatje om hem op een nieuwe tab groter te zien) maar als je betere resolutie wilt check dan even de site!

Het kinderboekenweekgeschenk dit jaar is door Bette Westera en het prentenboek van de week is door Mark Janssen. Ik ga deze boeken (plus nog wat andere) snel halen/kopen samen met nog wat andere boeken. Ik ben vooral enthousiast over Mark Janssen, een van mijn favoriete illustrators dus echt geweldig dat hij het prentenboek doet!

Ik heb dit jaar, net als vorige jaren, al wat boeken gelezen voordat de Kinderboekenweek begon. Dit doe ik omdat rond de Kinderboekenweek al de boeken verdwijnen. Door mensen die ze lenen, maar ook doordat bibliotheken mooie tafels maken met boeken en die mogen niet worden uitgeleend. Maar ik heb ook nog wat boeken bewaard voor de week zelf. Gespaard door de weken heen. XD Ik zal zometeen beneden laten zien wat ik al heb gelezen en wat mijn plannen nog zijn.

Nou, ik hoop dat iedereen een superleuke 11/12 dagen heeft! Laat me zeker weten wat jullie plannen zijn voor deze week~

EDIT Morgen is het einde van de kinderboekenweek en ik heb enorm genoten! Leuk thema (en zoveel leuke opties voor kinderen tegenwoordig) en veel leuke boeken gelezen. Ik kan niet wachten op volgend jaar!

Gelezen:

De beestenbaas by Marte Jongbloed, Iris Bother
Het geheim van de grote race by Simone Arts, Ivan&Ilja
Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter by Vivian den Hollander, Juliette de Wit
Ik weet wat ik worden wil by Erik van Os, Elle van Lieshout, Mies van Hout
Bureau SPEURNEUS en de boekenmaffia by Jozua Douglas
De droom van Amalia by Arend van Dam
Het grote boek van alle dingen by Mia Cassany, Maria Suarez Inclan
Pinguïnpost by Karla Stoefs, Harmen van Straaten
De Meisjes by Annet Schaap
Te gekke beroepen die echt bestaan by Natalie Labarre
Dromer by Mark Janssen
Aan het werk in het kasteel by Rebecca Colby
Leve de kroon! by Sarah Devos
Weet je wat ik worden wil… by Tosca Menten, Marc ter Horst, Sanne Rooseboom, Janneke Schotveld, Esther Walraven, Mirjam Mous, Mijke Pelgrim, Arend van Dam, Tineke Honingh, Miriam Bruijstens, Evelien Feltzer en Jacques Vriens
Wies en Oma Wisse 1: De bullebakbaas by Marte Jongbloed, Iris Boter
Dokter Domoor by Bram Kasse
Miro & Tesla kiezen een beroep by Aby Hartog
Tiril en de Toverdrank by Bette Westera, Pyhai

Wil ik nog lezen

Alles is gelezen~

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: