Recensie: Winx Love & Pet (Complete Serie)

Recensie: Winx Love & Pet (Complete Serie)

Een rivaal voor Ginger, Winx Club, Fantasy, Children's Books, Huisdieren, SchattigWinx Club is hier! Samen met hun schattige knuffeldiertjes die allerlei avonturen meemaken.

Ik heb de afgelopen weken de hele serie gelezen. De meeste boeken waren erg leuk om te lezen, vooral dat we niet alleen over de Winx lezen maar ook de avonturen meemaken van de knuffeldiertjes. Voor elke Winx is er een knuffeldiertje en dus ook een boekje. Ik zou het alleen niet erg vinden als er meer was. Maar ik gok dat de populariteit van Winx helaas voorbij is gegeven hoe moeilijk het was om deze boekjes te vinden en er verder nou niet echt iets te vinden is. Jammer! Gelukkig is er Netflix, haha, ik ga gewoon de hele serie weer eens kijken.

Ik heb voor elk deel een korte review geschreven en die deel ik hier.

Een rivaal voor Ginger: Star rating, 2 stars: Helaas niet zo leuk als ik had gehoopt toen ik zag dat dit boek over de Winx club ging. Ik vond Ginger gewoon een aanstellerig verwend mormel. Ja, Stella had het misschien iets beter kunnen aanpakken, MAAR Ginger had ook gewoon iets meer moeite kunnen doen in het bevrienden van de nieuwe hond en misschien ook snappen dat als je al 20 halsbandjes met diamantjes hebt je niet een nieuwe krijgt omdat de nieuwe hond kleding nodig heeft. Ik vond haar plan dan ook enorm gemeen. Wel leuk vond ik dat ik niet de enige was die klaar was met Gingers plannen, ook de Winx Club dieren waren not amused.
Wel tof om de Winx te zien en ook het bal vond ik erg leuk. Ik zou er graag bij willen zien (en echt niet alleen vanwege een heerlijke taart en al het eten, nou ja, dat is misschien wel de hoofdreden XD).
Wel erg toffe plaatjes en het einde was OK. Ik wil zeker wel kijken naar de andere delen en ik hoop ook zeker dat ze beter zijn dan een plot over een jaloers verwend dier.

Een nieuwe vriendin voor Belle, Fantasie, Kinderboek, Bloom, Winxclub, Feeen, Magie, SchapenEen nieuwe vriendin voor Belle: Star rating, 4 stars: Mijn tweede Winx Club Pets boek en deze was echt superleuk om te lezen! In dit boek gaan de Winx naar een boerderij van een vriend en daar ontmoet het diertje van Bloom een hele berg schapen. Het verhaal gaat over vriendschap maar ook over acceptatie want de schapen in de wei accepteren zowel Belle als het zwarte schaap niet omdat ze anders zijn, niet wit. Ik vond het goed geschreven en ik was nieuwsgierig of het Belle/het zwarte schaap zou lukken op een manier om toch geaccepteerd te worden, ik zal niks verklappen maar het was echt top gedaan en ik moest lachen om de dag daarna. XD
Wederom erg leuke illustraties.

Hoog boven de wolken, Regina Bizzi, Winxclub, Magie, Feeen, Kinderboek, FantasieHoog Boven de Wolken: Star rating, 4 stars: Mijn derde Winx en wat was dit zoet en leuk zeg! De Specialisten zijn er en die vinden een zwaluw die is achtergelaten, de Winx besluiten te helpen en dat leidde tot een superleuk verhaal. Leuk dat het voornamelijk focuste op Tecna, ik herinner me haar als een beetje stijf (een beetje zoals Spock) maar ze laat heel wat emoties zien in dit boek. Ook leuk is dat we ook de POV van haar knuffeldiertje Chico krijgen en ook leren over zijn ene grote wens, vliegen!
Ik vond het leuk om te lezen hoe Tecna haar best deed om de vogel te laten vliegen en ook nog eens de wens van haar knuffeldiertje ging vervullen.
Leuk dat dit boek meer een mix was van Winx en knuffeldiertjes. Dit is mijn derde en het voelde vaak toch meer alsof de focus op de diertjes ligt dan de Winx zelf.

De magische safari, Winxclub, Magie, Feeen, Huisdieren, kinderboeken, Fantasie, Regina BizziDe Magische Safari: Star rating, 3 stars: Weer een leuk boekje over de Winx en hun knuffeldiertjes! Ondanks dat ik het beertje gewoon gruwelijk irritant vond heb ik genoten van het boek! De Winx zijn op reünie van Alfea en zien al hun leraren en verschillende studenten terug, ondertussen zijn de knuffeldiertjes buiten aan het spelen want dat is rustiger. Ik vond het leuk om te lezen over reünie, ik zou graag weer eens terug naar Alfea gaan. Misschien maar eens weer de serie kijken. Ik vond de ene beer strontvervelend en ik hoop ook dat hij zijn lesje heeft geleerd. Ik heb wel echt heerlijk gelachen om de expressies van de diertjes, vooral als het eng werd. XD
Het einde was zoet en ik was blij dat we de Winx in transformatie zagen!
Oh, en ik vond het grappig dat Musas staart van de ene naar de andere kant verhuisde in de illustraties.

Een rebels katertje, Winxclub, magie, feeen, kinderboek, regina bizziEen rebels katertje: Star rating, 4 stars Wat heb ik genoten! Ik vond het zo onwijs zoet en lief. Ja, Red was echt een kind met hoe hij deed alsof hij Coco niet leuk vond, maar haar eigenlijk wel lief vond. Ik wilde Coco echt een paar keer een knuffel geven, gelukkig had haar baasje ook al door dat dingen niet helemaal liepen op de goede manier en was er voor het kleintje. En ook de andere knuffeldiertjes deden hun best! Het einde was echt heel erg leuk en ik was zoooo blij, het was ook echt heel zoet! Go Red!
En leuk dat we ook weer wat meer van de Winx zien en ook Helia komt voorbij.
En ik weet het, vaak al genoemd in mijn reviews voor deze serie, maar de art vind ik ook erg top, een stijl die goed bij de magische Winx club passen.

De verdwijntruc, Kinderboek, humor, magie, feeen, fantasie, kinderboek, winxclub, regina bizziDe verdwijntruc: Star rating, 3.5 starsHet laatste deel in de Winx Pet serie, in ieder geval, ik ga ervan uit gegeven dat ik geen boek heb gezien met Roxy (die ik nog steeds niet echt bij de Winx vind passen en dat ook niet lijkt te zijn in deze serie gegeven hoe ze haar als een kennis/goede vriendin zien maar ze bijna nooit bij ze is). In dit boek haalt het konijntje van Layla veel kattekwaad uit als ze door een ongelukje onzichtbaar kan worden en ik vond het heerlijk geschreven en moest ook lekker lachen om alles wat ze uithaalde. Gelukkig allemaal onschuldige grapjes zoals koekjes opeten (iets dat ik ook zeker zou doen als ik onzichtbaar was, haha). Ik vond het leuk om te lezen hoe de Winx probeerden uit te vinden wie al die dingen aan het doen was. En tja, je kunt inderdaad ook niet boos op het konijntje zijn/blijven.
Leuke illustraties!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: