Recensie: Wies en oma Wisse 3: De bouwbaas

Recensie: Wies en oma Wisse 3: De bouwbaas

Wies en oma Wisse 3: De bouwbaas, Marte Jongbloed, Iris Boter, Oma, Asfalt, Absurd, Humor, Kinderboek,Een heerlijk absurd en maf boek waar ik gewoon doorheen vloog!

In dit boek een malefide baas die het liefst geld wilt zien en dus een plannetje bedenkt waardoor hij lekker veel geld kan krijgen… tja, alleen jammer voor hem dat er nu 2 kinderen onder het asfalt zitten. XD

En als je denkt dat iemand de kinderen/Wies/moeder van de kinderen wilt helpen, haha, nee. Ik was al even bezorgd dat de kinderen misschien voor heel lang vast zouden zitten (nou ja, ik weet niet of ze het heel erg hadden gevonden gegeven wat ze hebben gemaakt onder de grond), maar gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek en ik vond het helemaal geweldig.

Ik vond de karakters in dit boek geweldig van Wies een stoer meisje die ondanks dat ze best eenzaam is toch gewoon doorgaat tot oma Wisse die echt niet zoiets als dit laat zitten en er helemaal voor gaat. Go oma! En ook de mensen in het bejaardentehuis waren top, vooral die twee die nu blijkbaar baas zijn over het tehuis EN de dierentuin. Ik denk dat ik maar eens wat boeken ga lezen. XD

Nou ja, ik vond bijna alle karakters geweldig. Ik had echt een grote pest aan de ouders van Wies. Sorry, maar waarom heb je een kind genomen als je weet dat je er nooit bent? Je kunt je kind niet lekker dumpen bij oma, ze mist jullie en jullie hebben steeds wel een excuus. 😐 Ik word er altijd zo boos van als ik van dit soort ouders zie in boeken of shows.

De illustraties maakten het geheel helemaal af en pasten perfect bij het absurde maar leuke verhaal.

Ik zou dit boek ook zeker aanraden. Ik heb geen boeken gelezen van deze serie en ik kon het goed volgen dus het is geen probleem om deze eerst te lezen. En soms werkt het voor mij niet als een verhaal absurd is, maar ik had geen problemen met dit verhaal.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: