Recensie: Voetbalschoenen met plakband

Recensie: Voetbalschoenen met plakband

Voetbalschoenen met plakband (VVVoetbalfanaten #1), Kinderboek, Voetbal, Sport, Vriendschap, Honden, Zus/broerEen erg leuk eerste deel in de VVVoetbalfanaten serie en ik wil zeker meer!

Ik ben zelf niet zo van het voetbal, maar voetbalboeken gaan er bij mij altijd wel in! En ik ben ook zeer blij dat ik verstandig was en ook meteen het tweede deel van deze serie heb meegenomen want nu kan ik lekker verder lezen!

In deze serie wil Matteo het allerliefst voetballen met zijn vrienden in de club… maar het mag niet van zijn ouders. Ik vond het wel sneu dat Matteos zussen blijkbaar alles mochten maar Matteo mag niet zijn ding doen, erg jammer hoor dat je als ouder zo doet. Ja, voetbal kan misschien ruw zijn, maar kom op zeg, tenzij je kind tot de dood moet spelen is een beetje ruwheid ook niet te erg.

Gelukkig heeft Matteo vrienden en die hebben zo hun plannetjes om hun vriendje te helpen. Maar of die helemaal lukken, tja… Ik moest wel lachen om een aantal van de plannetjes.

Ik vond het leuk om te lezen hoe Matteo probeerde toch te voetballen en ik was ook blij dat hij in ieder geval wist dat wat hij deed niet al te goed was. Soms heb je van die kinderen die dingen stiekem doen het dan verbaasd zijn dat ouders niet blij zijn.

De voetbalstukjes (zowel op het veld als gewoon bij het huis) waren leuk geschreven en ik zat er helemaal in. Er waren ook leuke bijkarakters zoals de voetballer die in de buurt woonde en ik hoop ook dat hij weer terugkomt in het volgende boek. De toffe illustraties van Iris Boter maakten het helemaal af!

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: