Recensie: Vang me op

Recensie: Vang me op

Welkom op de skipistes in Schotland waar drama en romantiek nooit ver weg is.

Ik zag dit boek bij een van bibliotheken en besloot hem mee te nemen toe ik een ongepland bezoekje bracht. Ik ben echt blij dat ik hem heb meegenomen want wat was dit leuk om te lezen. Erg gebeurt van alles en er is gewoon geen enkel moment dat het saai is.

Het gaat over verschillende mensen die op de berg werken, sommige zijn leraar, andere helpen wanneer er moeilijkheden zijn. Soms krijg je ook familie/vrienden. Eerlijk gezegd, enerzijds vond ik het geweldig dat we zoveel POV hadden.. maar anderzijds… het werd af en toe ietwat té druk voor mij, soms had ik even moeite met schakelen tussen de karakters. We hebben Fiona en Geoff, Mike and Jude, Jude’s dochter komt ook voorbij, dan is er Johnny en Amanda van de ski-klas, je hebt Zoe. En misschien ben ik nog iemand vergeten. Hahaha. Van alle karakters vond ik Fiona het allerleukst. En ik was razend nieuwsgierig wat er aan de hand was met haar, ik had wel een vaag vermoeden, maar het duurt een tijdje voordat we wat meer te weet komen.

Echt zoveel dingen gebeuren er in dit boek. Fiona heeft weer een ski-klasje en dat gaat helemaal stormachtig mis. Mike heeft problemen met een stel tieners die denken dat ze 20+ zijn. Zoë heeft per ongeluk een oudere vrouw omgelopen en dat leidt tot heel veel dingen waar ik heel blij van werd plus er was nog een leuke twist aan het einde. En we zien hoe Geoff probeert leider te worden en een missie leidt om Fiona te helpen. Ondertussen gebeurde er nog wel meer. Haha. Het was heerlijk. Het is een klein boekje, meer novella size, en toch is het volgepropt!

Er was maar een dingetje nog dat ik jammer vond. Het voelde nooit als een deel 1! Het voelde vaak alsof ik nog een deel had gemist, maar in het Nederlands is dit toch echt deel 1. Wat er met Fiona was bijvoorbeeld. Of hoe Mike en Jude elkaar wel heel leuk vonden maar blijkbaar niks deden want mysterieus verleden. Of over Jude’s baan als baas van de ski/snowboardklassen/en meer.

De vertaling voelde wel goed aan. Dat is echt belangrijk want ik heb al veel te vaak vertalingen gezien die net niet lekker lopen. Te stijf. Geen atmosfeer. Maar hier? Het voelde goed. Natuurlijk. Er waren wel wat spellingfoutjes, maar gelukkig niet veel dat het té opviel.

De cover vind ik ook echt prachtig. Wat een heerlijkheid! Je zou gewoon in de cover willen stappen en gaan skiën. Of snowboarden. Of gewoon een wandeling nemen.

Ik zou het boek ook zeker aanraden ondanks de vele POV en hoe het voelde als een vervolg. Want de verhalen zijn interessant en de karakters erg leuk (nou ja, behalve Jude’s dochter, haha). Ik kan niet wachten op deel 2.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: