Recensie: Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter

Recensie: Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter

Spekkie en Sproet - Het geheim van de boswachter, Vivian den Hollander, Mystery, Camping, IllustratiesSproet en Spekkie gaan een weekendje kamperen, maar zoals al verwacht er gebeuren veel spannende dingen!

Mijn tweede Kinderboekenweek titel, ja, zoals elk jaar lees ik al wat boeken voor de week omdat als het de week zelf is het heel moeilijk is om boeken te vinden voor het thema. Plus… ik kan echt geen nieuwe S&S laten liggen voor een maand. Het is al moeilijk genoeg om te wachten op een nieuw deel. XD

In dit deel denken Spekkie en Sproet na over beroepen, wat willen ze later worden? Speurder? Boswachter? Politieagent? Misschien toch iets heel anders? Maar dat is zeker niet alles, Sproets vader moet een camping keuren en hoe doe je dat het best? Je neemt je kind mee en zijn vriendin. Ik vond het erg leuk dat Spekkie ook mee mocht op reis en ik wil ook graag in zo’n pod (al zou ik het gewoon een pipo-wagen noemen).

Natuurlijk dit zijn S&S en zoals bij een andere serie van mij (Murder Most Unladylike) kan dit duo gewoon niet een normale dag of vakantie hebben. Misdaad volgt ze gewoon en zij gaan niet lekker genieten van een vakantie, oh nee. Ze moeten het oplossen. Wederom zag ik dat het voornamelijk Spekkie was die zo gemotiveerd was om mysteries op te lossen. Haha, Sproet wilde gewoon lekker vakantie vieren met als hoogtepunt een toffe heuvel om van af te rollen. XD

Het mysterie was lekker spannend met genoeg verdachte mensen dat ik een hele lijst had! Er gebeuren veel dingen en er was geen moment dat het saai was.

En who cares dat het stuntman/stuntvrouw is. Echt.. Maak je druk om iets nuttigs.

Al in al, ik heb enorm genoten en leuk hoe het thema van de Kinderboekenweek/beroepen mooi in het verhaal verwoven zat. Een aanrader voor de Kinderboekenweek.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: