Recensie: Onze Octopus

Recensie: Onze Octopus

Onze octopus, Peter Bently, Steven Lenton, Octopus, Humor, Kinderboek, Absurd, Vreemd, Grappig, PrentenboekEen lekker vreemd en geinig boek over octopussen uit de lucht en hoe dat voor een klein dorpje is (en dan voor een huisje waar de octopus op zit vooral).

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen toen ik hem bij de bibliotheek zag. Kom op, een fluo octopus op een huis? Ik wil zeker meer weten! Waar komt ie vandaan? Waarom stort het huis niet in? Heeft ie water nodig? Waarom is hij daar?

Ik moest heerlijk lachen om het verhaal, hoe het begon met mm, wat moeten we met een octopus ging naar een verhaal waar hij helemaal deel is van de familie en ook de mensen van het dorp niet zonder hem konden. Ik vond het zo zoet om te zien hoe iedereen vrienden was met de octopus en ik genoot ook om te zien wat de octopus zoals deed op de dag.

Het einde… tja, ik verklap niks. XD Maar ik kan je wel vertellen dat ik het einde echt helemaal top vond.

Ik zou ook zeker aanraden om de schutbladen te bekijken, ik vind het altijd leuk als illustrators de schutbladen aanpassen aan het verhaal!

De tekeningen waren prachtig gedaan (zoals ik al had verwacht van Steven Lenton), al werd ik wel verblind door de octopus want hij is gewoon fluo oranje en mijn ogen vinden dat niet al te tof. Hij valt in ieder geval op.

Echt een aanrader als je zin hebt in een absurd grappig boek met natuurlijk ook een goede boodschap over niet beoordelen van een vreemdeling (in dit geval een octopus).

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: