Recensie: Onder dezelfde sterrenhemel: sprookjes, mythes en verhalen over goden uit de hele wereld

Recensie: Onder dezelfde sterrenhemel: sprookjes, mythes en verhalen over goden uit de hele wereld

Onder dezelfde sterrenhemel: sprookjes, mythes en verhalen over goden uit de hele wereld, Yoshi Yoshitani, Sprookjes, Mythologie, Retelling, Meisje, Maan, Brug, Vijver, Reflectie, Korte Verhalen, AnthologieEen magisch mooi boek met heel wat er was eens, mythologie, goden en godinnen, en meer!

Ik heb dit boek al een paar maanden op het oog, wel de Engelse editie. Haha. Maar toen kwam de Nederlandse editie uit en besloot ik daar maar voor te gaan, toch iets makkelijker want die kan ik gewoon uit de bieb halen. Als hij dan echt leuk is (4.5+) dan kon ik altijd nog hem kopen. Helaas was hij wel goed, maar 4 sterren is dus niet genoeg.

In dit boek krijgen we sprookjes, mythologie, folklore en meer. We reizen over de hele wereld en verder en lezen verhalen uit elk continent. Van verhalen die je al makkelijk op een manier kent (Assepoester of Rapunzel of Arthur) tot verhalen die ik niet kende of die weer een nieuwe twist aan het verhaal gaf dat ik al kende. Ik heb er een paar overgeslagen omdat ik die echt wel kende en ook niet echt zin had in een nieuwe versie. XD Ik vond het erg leuk gedaan dat elk verhaal gecondenseerd is tot 1 pagina (soms zelfs iets minder dan dat). En niet alleen leuk, maar ook zeker erg knap, ik weet van een aantal sprookjes dat die toch meerdere pagina’s zijn, dus kudos dat je dat even naar 1 pagina krijgt! En dat je dan alle belangrijke dingen op die ene pagina behoudt, in ieder geval de sprookjes die ik kende leken gewoon compleet te zijn met alle belangrijke (en vaak ook treurige) details. En dan op de andere pagina krijg je machtig mooie illustraties die ik gewoon zo op mijn muur wilde hebben (hopelijk zijn er ergens prints van te vinden, dat zou echt tof zijn). De illustraties waren ook echt het hoogtepunt van het boek voor mij.

Ik vond het geweldig dat ik best een groepje nieuwe sprookjes heb gevonden. Voornamelijk uit India en Afrika lijkt het. Toch maar eens wat meer zoeken naar sprookjes, hopelijk zijn er wat sprookjesboeken te vinden in de bibliotheek met verhalen uit deze twee stukken. kruist haar vingers en gaat snel eens kijken

Ik had alleen soms een beetje problemen met de vertaling. Het boek is door een Belgische uitgever opgepikt en dat merk je aan sommige zinnen. Soms zat ik echt te kijken met een blik van, wacht wat?

Ik zou dit boek ook echt aanraden. Een mooi boek met machtige verhalen!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: