Recensie: Noedel de Doedel

Recensie: Noedel de Doedel

Noedel de Doedel, Jonathan Meres, Katy Halford, Hond, Kinderboek, Kinderen, Strand, Zee, Illustraties, Humor, Maf, GekEen superleuk en hilarisch boek over wat er gebeurt als een klas een hond krijgt!

Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik erachter kwam dat dit boek door dezelfde schrijver was als De Wereld Van Daan dat ik wel even zin had om het boek gewoon weg te leggen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en het boek gelezen. Want dit boek was echt HILARISCH en ik lag steeds dubbel om de dingen die er gebeurde in de klas en met de hond. Ik ben nu ook al aan het hopen dat dit zeker niet het enige boek is over Noedel want ik wil zeker meer hilarische avonturen.

Het begint allemaal op een doodgewone dag, de meester heeft een verrasing en het is een hond! Niet helemaal iets dat je verwacht, haha. Ik vond de reacties van de kinderen dan ook geweldig en ik was ook zeer blij dat ze Noedel heel snel tot de klassenfamilie rekenden. We gaan al vrij snel in het boek op klassenreis. Op naar het strand en op naar andere leuke activiteiten waar ik maar al te graag deel van wilde zijn. Minigolfen! Yas! Ik vond het leuk om te lezen over deze klas en over al de kinderen, iedereen komt wel langs en we leren ze best goed kennen.

Maar de ster van het boek is natuurlijk Noedel. Een lieve hond, maar toch iets ongehoorzaam. Haha, ik moest lachen om alles dat de hond uithaalde, al had ik ook wel medelijden met de kinderen op tijden want tja, Noedel doet toch dingen die niet goed zijn. Zoals een mooie bal slopen, of alle golfballetjes opzoeken en meenemen. Ik kon me wel voorstellen dat het na een tijdje frustreert. Gelukkig is het niet vervelend zoals ik misschien in andere boeken zou hebben gehad. De schrijver weet het zo te schrijven dat je ook gewoon kan zien dat Noedel het niet altijd expres doet. Het is nog allemaal nieuw voor hem en hij moet nog genoeg leren.

Ik heb genoten van dit boek en ik vond het prachtig om te zien hoe de kinderen met Noedel omgingen. Ik vond het dan wel komisch dat er niemand allergisch was. Haha. XD

De illustraties waren top en erg leuk. Ze pasten erg goed bij dit maffe en gekke boek.

Star rating, 4 stars

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: