Recensie: Niet Roze

Recensie: Niet Roze

Niet Roze, Floortje De Backer, Michiel van Thilo, Roze, Picture Book, Pink, Children's Books, Cute, Funny, Adventure, ImaginationEen aardig boek over een klein meisje dat NIET van roze houdt.

Ik vond het geweldig dat de schutbladen en de fontkleur allemaal roze waren, echt top daar moest ik echt even om lachen. Alles roze en de titel die dan Niet Roze heet. XD

Ontmoet Roos, ze houdt niet van roze en laat dit duidelijk merken (zoals dat ze haar hond een roze teddybeer laat opeten, in de trend van een Romeinse heerser en een arena. Ik vond het wel jammer hoe Roos dacht over meisjes (en jongens) die deze kleur wel leuk vonden. Maar gelukkig komt Roos erachter dat dit niet klopt… en dat roze misschien toch wel mooi is. Ik vind dit geen spoiler om te noemen want het is al vanaf het moment dat ze een bepaalde kleurpotlood oppakt duidelijk wat er gaat gebeuren en dat is toch vrij aan het begin.

Ik vond het leuk dat haar zus (in ieder geval ik ga er even vanuit dat het haar zus is) haar laat zien wat voor magie en avontuur er is met roze. Want het is echt niet allemaal prinsessen en glitter. Dat vond ik zo zoet! Het is zeker niet iets wat ik vaker zie in prentenboeken dus ik ben zeker blij dat de schrijver voor dit heeft gekozen.

Leuke illustraties met bergen details en veel leuks om te ontdekken. Ik ga zeker het boek nog een keertje doorbladeren om naar de platen te kijken.

Ik heb zeker genoten!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: