Recensie: Koning Roe 3 – Het Ding uit de ruimte

Recensie: Koning Roe 3 – Het Ding uit de ruimte

Koning Roe 3 - Het Ding uit de ruimte, Adam Stower, Red, Secret Society, Aliens, Humour, Children's Books, Illustraties, Girl, Boy, Adults, MysteryEen nieuwe Koning Roe en dit keer aliens, gekke schooldokters, slijm, en meer!

Ik kijk echt altijd uit naar een nieuwe Koning Roe boek! Deze zijn gewoon altijd heerlijk avontuurlijk en bevatten lekker veel humor!

Ditmaal hebben we potentiele aliens (al had ik al snel een vermoeden wie de alien was), schoenen die gejat worden (want de zuster is gek) wat leidt tot allerhande schoenen en sokken die op school werden gedragen (en waar ik dus heel hard om moest lachen) tot uitvindingen. Het verhaal begint al meteen goed en ik zat er meteen helemaal in. En ik heb het boek dan ook in een keer uitgelezen. Ik moest weten wat die alien was (was het er wel een, volgens mij niet, maar je weet maar nooit met een Koning Roe verhaal), wat er met de zuster en haar collega’s zou gebeuren. Er gebeurde zoveel in het boek. Echt heerlijk! Ik heb gelachen, gegiecheld en dus enorm genoten.

Ik vind de vriendschap tussen Roe en Ben echt leuk, al zou ik graag toch wat meer willen weten over Roe (en dan niet die uit haar duim gezogen verhaaltjes, of in ieder geval zo klinken ze altijd).

We hebben verschillende slechteriken en ik vond ze zowel leuk als gewoonweg vervelend. De zuster op school? Hoezo mag zij nog steeds daar werken? Sorry, als ik random kinderen kwijtraak (want die gaan een avondje in een soort van ei/machine), mijn schoenen gejat worden, en oh ja, ze sprayt af en toe met dat spul van haar in je gezicht? Dan had ik toch, als directeur, een ander gezocht. Iemand die niet zo’n fobie heeft voor hygiëne en gezondheid. Ik vond de zuster gewoonweg TE en ik vond het maar vreemd dat niemand actie onderneemt.
Kijk, de Hoeders met hun geweldige hoedjes en obsessie voor aliens en zo vond ik een heel ander verhaal, dat vond ik leuk. Een hele geheime organisatie met geweldige hoedjes die ik trouwens ook echt moet hebben want er zit gewoon een hele voorraadkast in! Ik vond ze ook veel sympathieker. Later in het verhaal geven ze Ben bergen en bergen chocolademelk. Met slagroom. Tja, OK, ze hebben hem gekidnapt, maar ze zorgen wel dat hij OK is.

Het einde vond ik echt heel leuk gedaan. Het plan was geweldig en ik vond het leuk dat wij, als lezer geen idee hebben van het hele plan, gewoon een stukje! Dat maakt het heel wat spannender, want is het nou gespeeld of toch niet?

En natuurlijk zijn er geweldige illustraties die het hele boek nog leuker maken!

Ik kan niet wachten op het volgende boek! Deze serie is echt een aanrader~

Star rating, 4 stars

2 thoughts on “Recensie: Koning Roe 3 – Het Ding uit de ruimte

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: