Recensie: Koen kan niet kiezen

Recensie: Koen kan niet kiezen

Koen kan niet kiezen, Lou Peacock, Nicola Slater, Jongen, Honden, Prentenboek, Kinderboek, Keuzestress, Teleurstellend eindeOntmoet Koen, Koen heeft keuzestress en het lukt hem maar niet om keuzes te maken.

Ik kwam dit boek een tijdje terug tegen op een Engelse boekblog en ik moest hem lezen al wist ik al hoe hij zou eindigen. Gelukkig had de bibliotheek de Nederlandse editie zodat ik hem mooi mee kon nemen. En dit weekend had ik dan eindelijk tijd om hem te lezen!

In dit boek ontmoeten we Koen. Koen is een jongen die enorm lijdt aan keuzestress. Geef hem 2 boeken en hij zal de hele middag als niet de hele dag bezig zijn om te bedenken welke hij wilt lezen. En zo gaat het met alles eigenlijk. Koen kan gewoon niet kiezen en ik vond het gewoon zo verdrietig voor hem. Ik heb ook wel eens keuzestress en ik denk dat iedereen dat wel eens heeft, maar zoals Koen… heeft niemand het. Ik wilde dat iemand hem eens ging helpen, zijn ouders of dat hij naar iemand toe kon die hem kon helpen. Want tja, dit is toch wel iets meer dan af en toe een probleempje.

Ik vond het einde enerzijds schattig maar ook erg jammer. Want ja, leuk dat hij nu hulp heeft, maar het is juist de bedoeling dat hij het ook zelf gaat kunnen. Die hond gaat niet voor altijd mee. En ik had graag gezien dat Koen zelf het ging proberen. Het zelf gewoon deed, desnoods met een klein beetje hulp. Maar niet alles uit handen geven naar zijn hond toe. Dat is gewoon echt geen einde.

Dus ja, enerzijds een leuk boek, maar dat einde heeft alles verpest. Ik geef het nog steeds 2.5 sterren omdat er leuke dingen in het boek zaten en ik ook de art erg tof vond, maar met dat einde en dat niemand Koen hielp het zelf te doen…. kan ik het gewoon niet erg hoog raten.

Star rating, 2.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: