Recensie: Ik wil naar school!

Recensie: Ik wil naar school!

Ik wil naar school!, Rindert Kromhout, Natascha Stenvert, Kip, Ei, Vogels, Les, School, Prentenboek, KinderboekEen hilarisch boek over een klein eitje dat NIET uit zijn ei wil komen en NIET naar school wil.

Ik lag dubbel hoe moeders hem gewoon oppakte als ei, er een rugzakje omgooide en vervolgens hem in de klas legde. Muhahaha. XD

En daarna begint de klas en ik vond het heerlijk en wilde zelf ook meedoen met nesten maken, vliegles, en alle andere klassen. Gelukkig is verhaaltjestijd gewoon iets waar iedereen (in boek en buiten boek) van kan genieten! Ik vond het leuk hoe de juf met de emoties van het kleine eitje omging en hoe ze vaak ook gewoon even het zat was dat hij steeds zat te klagen.

Daarom vond ik verhalentijd geweldig want het plannetje van de juf was top en ik wist al snel wat er zou gebeuren en ik moest enorm lachen toen het ook echt gebeurde.

Ik vond het ook leuk dat de klas niet allemaal maar dezelfde vogels had, in plaats daarvan zien we volgens van allerlei soorten. Kleine vogels, gewoon kippen, eenden, en ook wat exotischer. Ook vond ik het tof dat de juf een ooievaar was! Wat passend~

Ik vond ook de illustraties erg leuk gedaan~ Veel leuke details (zoals de boom in het begin).

Ik denk dat dit boek perfect is voor kinderen (en hun ouders) die bijna naar school gaan en gewoon geen zin hebben om te beginnen. Dit boek laat duidelijk zien dat klassen echt niet eng zijn en vaak gewoon erg leuk (goed geen vliegles of nestbouw, maar de menselijke varianten zijn ook tof).

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: