Recensie: Ik weet wat ik worden wil

Recensie: Ik weet wat ik worden wil

Ik weet wat ik worden wil, Erik van Os, Elle van Lieshout, Mies van Hout, Beroepen, Kinderboekenweek, Humor, Grappig, Versjes, Gedichtjes, KinderboekEen superleuk boek over beroepen, echt perfect voor de Kinderboekenweek dit jaar.

Ik had dit boek al een tijdje op het oog en gelukkig had Bibliotheek #4 het voor mij. Ik wist niet eens dat het een thematitel was voor de aankomende Kinderboekenweek, ik heb het op dit moment zo druk (en voel me ook niet helemaal lekker) dat ik gewoon helemaal vergeten was over de Kinderboekenweek. XD Maar helemaal tof want dan is dit mijn eerste KBW boek!

In dit boek lezen we over 34 beroepen die kinderen willen doen als ze groter zijn (al zijn er ook een paar die gewoon nu al begonnen zijn, zoals de uitvinder) op een erg leuke manier, namelijk met versjes. Erg grappige versjes en soms gaat het net de andere kant op dan dat je verwacht, zoals met het versje over hoe een kindje moeder wilt zijn, maar hoe zodra het kindje heeft gepoept het kleine meisje snel haar moeder zoekt. Ik vond de versjes erg leuk geschreven en ik vond het tof om zoveel verschillende beroepen te zien. Niet alleen juf of of prinses of astronaut zoals je vaak met beroepenboeken ziet, nee we krijgen ook een kindje dat met liefde caissière wil zijn en een kind dat graag dirigent wilt worden.

Alleen vond ik het versje over de postbode erg kort. Alle andere versjes zijn vrij lang maar deze is maar 2 stukjes. Dat had toch zeker beter gekund.

De illustraties maken het boek nog leuker. We hebben per beroep twee pagina’s, een met het versje en een kleine illustratie en de andere kant is een paginagrote illustratie. Ik vond de stijl erg leuk gedaan, erg lief en grappig.

Ik weet zeker dat kinderen dit boek echt helemaal leuk gaan vinden en ik hoop ook zeker dat heel veel kinderen dit leuke boek gaan lezen voor de Kinderboekenweek.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: