Recensie: Het boek zonder verhaal

Recensie: Het boek zonder verhaal

Het boek zonder verhaal, Prentenboek, Kind, Boeken, Bibliotheek, Lezen, Prentenboek, Kinderboek, Magie, FantasieEen superleuk en best magisch boek over een bibliotheek met allerlei boeken en een boek dat helemaal vergeten is!

Tja, ik kon dit leuke boek natuurlijk niet laten liggen bij de bibliotheek. Een boek over boeken? Over lezen en bibliotheken? Met erg leuke illustraties? Kom maar door!

Het boek begon al meteen goed met een leuke scene in de bibliotheek met allerlei kinderen die boeken lezen en… dan wordt het nog leuker want het wordt ‘s avonds en de boeken komen samen om te vertellen over de avonturen die ze hebben meegemaakt. Er wordt gepronkt met in de bus te zijn gelezen, maar boos want OMG diegene heeft pasta over me heen gekregen, en andere dingen komen voorbij. En dan klinkt er ergens een stem.. een vergeten boek schok.
Ik vond het leuk om te zien hoe de boeken probeerden hun geheim te bewaren (dat ze dus kunnen lopen/bewegen) maar ook hun vriend probeerden te helpen op verschillende manieren.

Wat er uiteindelijk met het boek gebeurde was fantastisch en ik vond het ook erg leuk gedaan van de illustrator dat we eerst een boek hebben zonder cover, alleen maar verdriet en blauwe kleur. Het is pas als de kindjes gaan lezen dat we al die dingen zien. Zien waarover het boek gaat. Echt tof!

En dat einde! Dat was echt zo zoet! Wat was ik blij voor het boek, al vraag ik me wel twee dingen af, 1) waarom is het boek zelf nooit gewoon naar beneden gesprongen (ze kunnen immers bewegen), en wat gaat er gebeuren met het boek dat er nu ligt en blijkbaar ook niet springt?

De illustraties waren erg top. Veel verrassingen en ik vond het heerlijk om alle boeken in de bibliotheek te zien en hun titels en covers te lezen/bekijken.

Zeker een aanrader!

Star rating, 4.5 stars

2 thoughts on “Recensie: Het boek zonder verhaal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: