Recensie: Familiediner

Recensie: Familiediner

Familiediner, Linda van Rijn, Novella, Kerstmis, Thriller, Vreemdgaan, Drugs, Mysterie, Meerdere POV, Jurk, Drankje, TafelHet is kerstmis en de familie van Tichelaar gaat lekker uit eten en denken te gaan genieten… maar het zal een kerst worden die ze nooit meer vergeten.

Ik was laatst een van de nieuwere Linda van Rijns aan het lezen toen ik aan het einde erachter kwam dat ze nog een novella had geschreven tussendoor. Een boekje dat ik echt nooit heb gezien in een boekenhandel, dus ik was blij verrast. En dus zodra ik bij Bieb #1 was gekeken of zij het hadden, en YAS, dat hadden ze!

In dit best spannende boek (wel tot het einde, maar meer over dat zometeen) lezen we over wat een mooie kerstmis had moeten worden. Een gezellig familiediner met de kinderen. Gewoon lekker even eten en drinken en niet denken aan corona (nog een reden waarom ik het boek iets lager heb gerate omdat ik gewoon NIET wil lezen over corona, NOOIT). Maar dan gaat het al snel mis, want waar is de jongste broer? Waar is Roemer? En zo begint het verhaal waarin we van elk familielid een POV krijgen en leren over ze en over de donkere geheimen die zij hebben. Nou ja, de meeste hebben duistere geheimen. XD Ik vond het heerlijk hoe het best onschuldig begon en toen zag je waarom ze allemaal zorgen maakten om Roemer, en dan voornamelijk of hij zijn mondje zal houden over verschillende dingen. Zoals vreemdgaan, of de drugs. Iedereen had wel een reden en ik vond het geweldig.

Het einde, tja, weet je, ik had toch gegeven de POVs gehoopt op iets spannenders. Iets meer BOEM. Voor mij viel met het einde gewoon alle spanning die er was opgebouwd helemaal in duigen. Ik kan niet veel verklappen, maar gegeven dat het Linda van Rijn was had ik gehoopt op een beter einde. Nu vond ik het gewoon jammer.

Ook ben ik gewoon boos op al die mensen die vreemdgaan. Bah zeg. 😐 Ik oordeel niet vaak op mensen, maar in dit geval door persoonlijke redenen wel.

Ik ben echt in een flits door het boek gevlogen en ondanks het teleurstellende einde, of zou ik zeggen, tamme einde, heb ik toch echt genoten. Ik hoop ook zeker dat Linda van Rijn wat meer van dit soort novellas gaat schrijven.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: