Recensie: 3Pak 2021

Recensie: 3Pak 2021

3pak 2021, 3pak, Jongerenboekenweek, Aimée de Jongh, Khalid Boudou, Splinter Chabot, Young Adult, Graphic NovelTijd voor de Jongerenboekenweek 2021, tijd voor een nieuwe 3Pak!

Dit is echt voor het eerst dat ik zo geHYPED ben vanwege een 3Pak. Haha, ik lees ze echt elk jaar ondanks de constante teleurstellingen. Dit jaar moest ik wel. Aimée de Jongh, een van mijn favoriete graphic novel/illustrators/hoe je het ook wilt noemen, Splinter Chabot wiens boeken Confettiregen en Roze Brieven ik enorm geweldig vond en waar ik helemaal verliefd op werd, en dan is er Khalid Boudou wiens boeken Pizzamaffia en Iedereen Krijgt Klappen ik top vond. Ik moest net als vorig jaar enorm veel moeite doen om een 3pak te vinden. Mijn boekenhandel hier had hem niet. De man bij de Bruna keek me verdwaasd aan. De bibliotheek had hem niet. Dan maar wat reizen. Haha.

Ik heb voor elk verhaal een korte recensie geschreven. Ik vond de 3Pak van dit jaar best goed! Eindelijk eens allemaal verhalen die ik leuk vond.

Als we vallen door Khalid Boudou: Star rating, 3.5 stars: Ik geef dit verhaal 3.5 sterren. Ik vond het niet helemaal YA overkomen, de hoofdpersonen voelden eerder over de 20 dan onder de 20. Maar ik vond het verhaal gewoon té goed, lekker spannend en vol met actie. Criminaliteit, problemen met een grote boze baas van een grote slechte organisatie, gevechten, en meer. Ik vloog gewoon door het verhaal heen en ik zat ons duo enorm aan te moedigen om voor zichzelf op te komen. Op een manier. Want op deze manier eindig je gewoon nergens. Dan kwijn je gewoon weg. Dat lazen we al dat de hoofdpersoon steeds minder schaamte voelde om zijn zwerverbestaan.

Vroeg donker door Aimée de Jongh: Star rating, 3 stars: Tja, de art was echt GEWELDIG. Zoals ik al had verwacht. Dit was ook het eerste verhaal dat ik las uit de 3Pak. Ja, ik kon gewoon niet wachten. Ik moet zeggen dat het verhaal op zich erg goed was en ook goed paste bij de tijd en de jeugd van nu (gegeven dat het gaat over pesten en naaktfoto’s die zijn verstuurd). Maar omdat het gewoon te weinig diepgang had en veel te snel voorbij was ik gewoon teleurgesteld. Ik denk als deze graphic novel wordt uitgewerkt met 50-80 pagina’s meer dat het veel beter zou werken. Nu met 20-30 is het gewoon niet genoeg. Ik zou ook zeker graag meer willen zien. Oh, en ik lees gewoon te veel boeken met een soortgelijk thema, maar ik had gegeven hoe het op punten liep echt een twist verwacht (zoiets dat ze eigenlijk dood is en hij dat moet accepteren).

en de Kus kwam door Splinter Chabot: Star rating, 3 stars: Een prachtig verhaal op zich, maar omdat ik nou nooit echt door kreeg wat er met Eliah aan de hand was (iets van ziekte in ieder geval, maar ik had dat toch iets beter gepresenteerd willen zien, nu was het wat vaag) was het toch net jammer. En het einde was nogal onduidelijk en daar heb ik ook vragen over. Ik heb teruggelezen maar tja, of ik ben te moe of het was gewoon echt vaag. Maar verder wel een mooi idee en ik vond het geweldig om de twee karakters samen te zien, ze hadden duidelijk chemie en ik zat maar te hopen op een kus. En al vond ik het knap om te zien wat Splinter Chabot met woorden kan doen, en dan vooral omschrijvingen, het werd soms wel iets té. Zoals tapdansachtige schoenen of prinsesfijne uitstraling of Amsterdam was magnetronmaaltijdwarm, het haalde me soms even uit het verhaal.

Zoals je ziet, alles is 3 of hoger! Dat is echt nog nooit gebeurd volgens mij dus ik ben zeker erg blij en ik hoop ook zeker dat het volgend jaar weer een 3Pak wordt met goede verhalen en goede schrijvers/artiesten. Ik kijk er echt naar uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: