Review for Dinosauriërs: groot gluurboek: binnenkijken bij de dino’s

Review for Dinosauriërs: groot gluurboek: binnenkijken bij de dino’s

Dinosauriërs: groot gluurboek: binnenkijken bij de dino's, Camilla de Bedoyere, DOnough O'Malley, Green, Dinos, Non-fiction, children's booksEen superleuk en origineel kinderboek over dinosauriërs. Ik heb echt genoten.

Ik ben een enorme fan van dinosauriërs en toen ik dit boek zag, en met dat speciale ding op de voorkant (met een nepvergrootglas over een pagina scrollen zodat je botjes ziet) moest ie wel mee.

In dit boek leren we van alles over dinos. We lezen over planteters, over dinos die meer voor het vlees gaan, en nog veel meer. Voor een kort boek zit het bomvol met informatie. Het was heel erg goed geschreven met een fijne schrijfstijl, en al wist ik alles al (want tja, dat krijg je als iemand al sinds kind af dinoboeken leest) ik heb erg genoten.

De opgravingen (aka met een nep-vergrootglas over een plaatje/pagina heen gaan alsof je een opgraving doet) waren leuk (en was ook de voornaamste reden dat ik het boek meenam, haha), MAAR het had zeker beter gekund. Want je kon echt niet alles zien. Soms kreeg je net een glimps van een stukje. Bij een dino kon ik gewoon zowat niet de pootjes zien. Bij een ander kon ik net een stukje schedel zien. Ik denk dat het beter was geweest als het plaatje waar je overheen gaat iets kleiner was, of dat je wat verder kunt kijken. Het is nog steeds een leuk idee en erg creatief en origineel. Maar het had gewoon fantastisch kunnen zijn als het wat meer vrijheid gaf.

De illustraties waren erg tof, echt een superstijl en ik moet zeker eens kijken wat deze illustraties nog meer heeft gedaan.

Er is dus veel te doen en veel te zien, en voor een recent boek was ik ook blij verrast dat er geen veertjes of haartjes te vinden waren bij de dinos (ik ga er van uit dat iedereen ondertussen wel weet hoe ik denk over dat soort dingen XD). Ik zou het boek ook zeker aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: