Review for Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan door professor O’Loog

Review for Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan door professor O’Loog

Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan door professor O'Loog, Stéphane Nicolet, Jean-Baptiste Drouot, Fantasy, Children's books, Monsters, Animals, HumourEen magisch en wonderlijk boek over allerlei dieren die van mij best mogen bestaan!

Ik was in de boekhandel gewoon wat aan het rondsnuffelen (zo fijn dat alles weer open is) en toen kwam ik dit boek tegen. Tja, ik kan boeken over fantasiedieren en monsters nooit laten liggen dus deze ging in het mandje.

Ik vond het boek echt tof geschreven en op leuke manier gepresenteerd! Het is niet zomaar een boek met monsters/fantasiedieren, oh nee, het wordt gepresenteerd as the long lost journals door een professor die is verdwenen. Echt een supertof idee want dat maakt het nog net iets spannender en leuker om te lezen. Is de professor verdwenen vanwege dat het allemaal een hoax is? Of is degene opgegeten?

De monsters zelf zitten in verschillende categorieën. Ik vond dat op zich wel leuk gedaan…. maar ook weer een tikje jammer want soms zat er maar 1 of 2 dieren in een categorie. Ik snap dat je dingen wil indelen, maar misschien toch wat meer dieren toevoegen aan die categorie? Moet toch niet moeilijk zijn gegeven wat voor vreemde wezens we zien!

De monsters/fantastiewezens zijn echt fantastisch om te zien en ik moest enorm lachen om sommige wezens. Wat een fantasie hebben de schrijver en illustrator zeg! Je moet maar op deze wezens komen en dan die namen die allemaal heel erg pasten bij de dieren (en ik weet niet wat de originele zijn maar ik vond de Nederlandse namen top). Ik vond het erg leuk om te lezen over de wezens, we krijgen echt een berg informatie over de wezens. Van hoe groot ze zijn tot waar ze wonen en wat ze eten en nog veel meer. Je zult echt niet verveeld zijn en mensen om je heen kunnen laten verbazen over je kennis over bijvoorbeeld Het Dubbeldier of De Tinnitusdiva.

De illustraties zijn echt perfect passend bij de wezens en ik vond de stijl erg leuk. Ik moet eens kijken wat de illustrator nog meer voor werk heeft gedaan en of er al iets in het Engels/Nederlands uit is.

Ik zou dit toffe en leuke boek aanraden aan iedereen. Jong en oud zullen dit fantasierijke en hilarische boek geweldig vinden, ik weet het zeker!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: