Review for Reuze zoekboek: Gus & Lina: ruimteverkenners

Review for Reuze zoekboek: Gus & Lina: ruimteverkenners

Reuze zoekboek : Gus & Lina : ruimteverkenners, Marc-Étienne Peintre, Space, Travel, search-find pictures, children's books, fun, cuteOntmoet Gus en Lina die op ontdekkingsreis zijn en opeens hun robot kwijtraken, en zo begint een supertoffe zoektocht over verschillende mooie planeten.


Ik had dit boek al een tijdje in mijn vizier maar mijn ene bieb had hem maar niet, de andere twee daar kon ik hem niet vinden, en toen had ik geluk bij bieb 4. Die had hem helemaal mooi liggen en ik nam hem ook meteen mee al paste hij door zijn grootte niet echt makkelijk in mijn tas. Haha.

In dit boek volgen we Gus en Lina en hun twee dieren op een wilde ruimtereis. We volgen ze over verschillende doldwaze en heerlijk volgepropte planeten en we zoeken ze overal. Maar niet alleen de crew, maar ook het schip en nog wat andere dingen moeten we zoeken. Ik vond het erg leuk dat er zoveel te vinden was en dat we dus plaat-specifieke zoekopdrachtjes kregen. Nog beter vond ik dat de karakters steeds iets anders doen en soms ook niet hun ruimtepak aanhadden. Dat maakt het net iets moeilijker en leuker om ze te vinden. Sommige zoekboeken doen het helaas gewoon te makkelijk, maar gelukkig deze niet! Ik vond het ook leuk om de platen te zien, het is druk, maar voelde nooit té druk. Zoals ik helaas wel met andere zoekboeken had die zoveel in een plaat proppen dat je gewoon niet eens meer een idee hebt waar je moet beginnen en je gewoon teveel ziet.

De tekenstijl van de platen was ontzettend schattig. Ja, de oogjes zijn een beetje vreemd af en toe, maar ik wende al snel. Ik wil zeker wel meer van deze illustrator!

Ik vond de planeten echt heel erg leuk, en ik kreeg een beetje honger van al dat lekkers op die ene planeet met al die snoepjes en zoetigheden. Tja, een beetje, want het is toch best creepy als je donut of hotdog oogjes heeft en een dansje doet. Haha. Mijn andere favoriete planeet is degene met de hondjes, die waren zo schattig dat ik ze allemaal even wilde knuffelen! Vooral sommige exemplaren waren gewoonweg te zoet.

Een dingetje dat ik erg jammer vond. Ik kon gewoonweg M1-ch3L niet vinden. Nergens niet. Ik heb echt heel lang naar de platen gestaard, van alles gevonden, maar niet de robot. Ik heb dus maar uiteindelijk toen ik klaar was met het boek gekeken achterin… en volgens de legenda moet de robot dus een gele cirkel hebben. Maar GEEN van de platen heeft deze kleur cirkel. Is er dus een fout gemaakt? Zijn ze iets vergeten? Ik vond het heel jammer want ik had best wat tijd besteed aan het boek en ook aan het vinden van deze robot.

Maar dat ene dingetje hierboven is ook echt het enige wat ik als negatief kan vinden aan het boek. De rest was gewoonweg TE leuk en die art was gewoon TE schattig en lief. Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: