Review for Zepie

Review for Zepie

Zepie, surfer, rat, adventure, fantasy, children's booksEen heerlijk boek over liefde en verlies. Over wasmachines en ratten.

Ontmoet Zepie, hij heeft eigenlijk een andere naam maar iedereen is hem zo gaan noemen en het is blijven hangen. Ik vond zijn naam echt heel toepasselijk bij het verhaal want tja, het speelt zich af in een wasserette en een wereld in een wasmachine. Zepie is een goeie jongen. Al ik vond ik het wel een tikje gemeen (maar ook weer hilarisch) dat hij wegrende toen het meisje van zijn dromen (ja, hij mag het ontkennen hoor, maar we zien het allemaal Zepie!) naar hem toe kwam. Oh jongen toch. Haha.

Het verhaal wordt helemaal geweldig als Zepie in de oude wasmachine duikt… en hij opeens in een hele andere wereld komt! We komen erachter dat afhangend van je wasmachinestand je hulp kunt krijgen! Toevallig stond Zepies machine op liefde, dus we krijgen veel tips over liefde. Van hoe je je rilbenen weer stevig kan houden tot hoe je blubberhersenen weer minder blubber laat zijn. Ik vond het echt heel leuk dat er dus verschillende standen waren en dat deze wezens alles deden voor Zepie om hem te helpen. Ik heb heerlijk gelachen en genoten van zijn avonturen in de wasmachine.

En tja, ook nog wel een paar traantjes gelaten want de rat heeft nog een verrassing voor hem. Ik verklap niks, maar ik vond het zo mooi dat Zepie die kans kreeg! Ik had graag gezien dat hij dat woord had gezegd tegen zijn vader, ik had zijn reactie wel willen zien.

Het einde maakte me heel blij. Haha, zie Zepie, je had gewoon even moeten wachten. Maar ach, dan had je dit geweldige avontuur niet meegemaakt, dus ik vergeef je. XD

Oh en superleuk van die kat! Ik had die daar in deze wasmachine wereld zeker niet verwacht, maar hij was een leuke toevoeging!

De illustraties door Georgien Overwater waren weer fantastisch!

Al met al, een heerlijk boek dat je laat lachen, een paar traantjes geeft, en bovenal een boek waar je heerlijk van zult genieten.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: