Review for Rozie de eenhoorn die kan vliegen

Review for Rozie de eenhoorn die kan vliegen

Rozie de eenhoorn die kan vliegen, Unicorn, Sally Odgers, Adele K. Thomas, Children's Books, Friendship, Feather, Trolls, Magic, Fantasy, HumourRozie is weer klaar voor een nieuw avontuur! En leert dat je misschien niet een hoed moet opdoen als het waait. XD

Ik had een tijdje terug het boek Rozie de eenhoorn die kan toveren gelezen en daar enorm van genoten, dus ja, toen ik weer de kans had om naar de bibliotheek te gaan wist ik dat ik ook maar eens dit boek moest meenemen. Natuurlijk ook bijna meteen nadat ik thuis was hem gelezen en weer enorm genoten.

Het begint allemaal gewoon lekker normaal, Dotje heeft een prachtige hoed (nou ja, ik vond vooral de glitter en de veren mooi, de rest was nou niet echt mijn ding) en ze laat hem vol trots zien. Dan probeert Rozie hem en WOOOSH hij waait weg. Natuurlijk is het Rozie bij wie hij wegwaait. Arme Rozie! Maar gelukkig want zo hebben wij als lezers een avontuur om te lezen want natuurlijk moet het trio achter de veren en de hoed aan!

En het werd heel spannend, ook vooral omdat Rozies magie en dan vooral het vliegen nogal, um, tja, moeilijk is. En ze moet zich enorm concentreren. En dan helpt het niet als je wordt belaagd door meeuwen die ook roze willen worden (lang verhaal, lees het boek maar).

We zien dat Rozie ook echt nog problemen heeft met magie doen. Nou ja, ik geef haar ook geen ongelijk want kom op het is toch best onmogelijk. Je moet maar net weten welke volgorde van de woorden het is (want als je net eentje omdraait kun je zomaar ineens glitter krijgen in plaats van een aardbei), maar dan ben je er nog niet! Oh nee, daarna moet je nog iets doen met je beentjes of een zwiep van je staart of een twirl van een oor. Je hoort het, niet makkelijk. Maar ik vond het toch nog wel magisch dat ze dus zo weinig wist van magie. Ik zou zeggen dat haar ouders haar toch wel een paar lessen hebben gegeven!

Natuurlijk zijn de trolletjes ook van partij en zijn ze erg hongerig. Ik vind de trolletjes nog steeds best irritant maar gelukkig zijn onze helden niet bang om deze trollen een poepje (nou ja, dan wel een schoon poepje anders vinden de trollen het nog niet eens zo erg) te laten ruiken. Met veel glitter natuurlijk!

Ik vond het einde weer top en ook de illustraties waren wederom heerlijk en schattig!

Ik hoop dan ook echt dat er meer Rozie boeken komen, in het Engels heet ze Pearl en daar is ook al een deel drie bij uit, dus vertaal die eens snel. Haha, ik kan niet wachten. Ik zou dit boek ook zeker aanraden aan iedereen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: