Review for Pierre de Doolhof Detective: De vreemde zaak van het luchtkasteel

Review for Pierre de Doolhof Detective: De vreemde zaak van het luchtkasteel

Pierre de doolhofdetective - De vreemde zaak van het luchtkasteel, Hiro Kamigaki, IC4DeSIGN, Children's Books, Search/Find, mazes, mystery, funEen nieuwe Pierre de Doolhof detective! Zal het hem lukken om het doolhofei veilig te houden of wordt de hele stad/wereld een groot doolhof (nou ja, nog doolhoffiger dan normaal, haha).

Ik was helemaal blij om dit nieuwe deel te zien in de bibliotheek! Al ben ik niet een fan van de doolhoven, het verhaal is altijd leuk en er is ook zoveel weer te doen!

Ja, de doolhoven. Zoals ik al bij boek 1 en boek 2 heb gezegd heb ik de doolhoven voornamelijk opgegeven, het is gewoon niet echt altijd makkelijk om te zien of je een route wel of niet kan volgen en ansich waar een route is. Het is wel jammer dat een boek over doolhoven zulke onmogelijke doolhoven heeft. En ik ben niet de enige die dit vind. Ik heb zelfs mijn man gevraagd of hij wilde meekijken (hij is ook een fan van doolhoven en boeken zoals dit), maar hij snapte er ook niet veel van haha. Zo in dit boek heb ik de meeste doolhoven overgeslagen, alleen een paar heb ik er geprobeerd. Ja, er waren een paar die niet zo moeilijk waren en daar was ik erg blij mee.

En verder is er, zoals ik al zei, bergen te doen. Je hebt het verhaal. Onze detective moet zorgen dat hij op tijd bij het Luchtkasteel is en het doolhofei veilig kan stellen. Want anders verandert de wereld (of in ieder geval Grachtenstad) in een groot doolhof! En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Elke pagina geeft ons een stukje van de stad, een speciale locatie, en daarbij het verhaal. Ik vond het verhaal erg interessant om te lezen, het was lekker spannend met ninjas, mysterieuze mannen, en meer. Ik was zeker aan het rooten voor onze Pierre. GO!

En dan is er nog alle objecten en dingen en mensen die je kunt zoeken in het verhaal! En die zijn vaak echt niet zo een twee drie te vinden, oh nee, er is zoveel op de platen te zien dat je soms gewoon helemaal vergeet te zoeken. Haha. We hebben per zoekplaat een aantal standaard items te vinden maar ook items die met het verhaal te maken hebben. En het leuke is dat ze niet altijd helemaal op het plaatje lijken. Verschillende poses, net iets verstopt, iets aan het doen, etc.. Hartstikke leuk natuurlijk, maakt het nog iets lastiger.

Het einde vond ik tof, een spannende strijd! En dan is er nog het laatste stuk dat een stuk van de Grachtstadkrant laat zien. Met nog meer extra zoekopdrachten (ik had dus inderdaad gelijk dat ik de ijsbeer overal zag), tips en een quiz.

De illustraties/art is nog steeds een van mijn favoriete stukken van het boek, het is gewoon zo mooi! Vol creativiteit en details.

Dus ik heb weer genoten van het boek en ik kan niet wachten op het volgende deel! Zeker een aanrader als je houdt van een goed verhaal en leuke zoekopdrachten/platen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: