Review for Het Jaar van Pablo

Review for Het Jaar van Pablo

Het jaar van Pablo, Julie Vangeel, Yellow, Search and find, cats, celebrities, references, children's books,Een kat-tastisch boek waarin we op zoek gaan naar Pablo, een lieve zwarte kat die door een heel jaar gaat feesten!

Ik hou van zoekboeken dus tja, deze moest heel snel in mijn mandje bij de bibliotheek. Kom maar mee! En toen kon ik hem lekker lezen en ik heb echt genoten van dit boek!

Je begint met een leuk intro over wie Pablo is en wie je allemaal moet zoeken naast Pablo. Zoals zijn favoriete vis, maar ook een duif die steeds op de plek van Pablo zit op de schutting. Ik werd nog enthousiaster want wat was dit een leuk intro om je in het verhaal te krijgen~

En dan begint het zoeken! We beginnen in Januari en ga zo steeds een maandje verder tot December. In elke maand is er bergen te vinden en zijn alle feestjes die je normaal viert gerepresenteerd. Van vuurwerk in Januari tot Pride in Juni tot Kerstmis in December. Ik vond het leuk om te zien wat er elke maand werd gevierd. En naast leuke festiviteiten is er nog veel meer te vinden. Zo zijn er referenties naar films, naar acteurs en actrices, naar bekende mensen (zoals Salvador Dali) en nog meer. Ik genoot echt van elke plaat en zien of ik alles kon vinden.

Aan het einde zijn de oplossingen, nou ja voor de hoofdspelers. En dat vond ik wel fijn. Daarnaast lezen we nog welke keyspelers er nog meer te vinden waren. In ieder geval een aantal. Want ik kon er toch wel meer vinden op de platen. XD

De illustraties voor de platen was echt leuk! Ja, ik moest even wennen aan de kattenoogjes, maar al snel was ik een fan!

Ik hoop nu ook zeker dat er nog meer Pablo boeken volgen. Ik wil meer namelijk! Ik zou dit toffe boek aan iedereen aanraden.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: