Review for Hallo dino! Karels grote boek over dinosaurussen

Review for Hallo dino! Karels grote boek over dinosaurussen

Hallo dino! Karels grote boek over dinosaurussen, Dino's, Non-fiction, Children's Book, Stories, Cute, Liesbet SlegersEen leuk boek over Karel en dinosaurussen. Echt heel leuk om de dino’s in Liesbet Slegers’ stijl te zien!

In dit boekje ontdekt Karel alles over dinosaurussen. Van botten tot eieren tot versteende poep (zijn reactie was geweldig en ik moest even lachen). Ik vond het leuk om te zien hoe hij helemaal enthousiast was over alles! Tussen de stukken in het museum krijgen we ook informatie over dinosaurussen. Van de verschillende soorten tot eieren tot heel veel. Allemaal geschreven in een manier dat kinderen het makkelijk kunnen snappen en dan zijn er ook nog leuke illustraties om het af te maken.

Helaas na een sterk begin met echt heel veel leuks, werd het voor mij toch wat minder. Het voelde op punten gewoon een puzzelboek en en later.. wel het is dat ik nog wat dino dingen zag gebeuren maar dit verhaal stukje vond ik toch niet helemaal passen, misschien als de overgang beter was. Nu was het van dino’s en puzzels naar boem verhaal.  Ik vond de puzzels wel leuk hoor, maar ik had ze toffer gevonden als ze gewoon al wat meer tussen de dino stukken zaten en niet opeens met zovelen aan het einde.

De illustraties! Ik vind Liesbet Slegers stijl al echt heel leuk en playful (even geen idee van het Nederlandse woord), maar om mijn favoriete dino’s in haar stijl te zien maakte me echt superblij. Wat zagen ze er leuk uit!

Al met al, ik heb wel genoten van dit boek. Het eerste deel zou ik 5 sterren geven (echt een van mijn favoriete boeken over dino’s op dat punt), het tweede deel helaas maar 2. In totaal geef ik het boek toch nog 4 sterren.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: