Review for Abidjan-Nairobi Express

Review for Abidjan-Nairobi Express

Abidjan-Nairobi Express, Ekhö, Afrika, Africa, Girls, Jungle, Mission, Fantasy, Comics, Humour, Christophe Arleston, Alesandro BarbucciHet 9de deel in de Ekhö – De spiegelwereld serie en dit keer gaan we naar Afrika!

Wat was ik dolblij toen ik het nieuwste deel in een van mijn bibliotheken vond. Deze serie is echt heerlijk. Je reist de hele wereld rond, veel mysterie, spoken, en humour. Ik kijk er elke keer weer naar uit wat het volgende deel brengt. Al voelt het vaak wel een beetje als een monster/spook van de week verhaal. Er is wel wat algemeen verhaal (zoals dat Fourmille en Yuri samen moeten blijven en dat ook doen op manieren), maar ik zou toch iets meer willen zien.

Maar op naar dit deel! Fourmille heeft een nieuwe missie en dat is naar Afrika gaan om uit te zoeken waarom Preshauns kaal worden en een middel vinden om het beter te maken. Ik vond het heerlijk dat we naar Afrika gingen, daar zijn we nog niet geweest in de wereld, in ieder geval niet helemaal, dus ik was benieuwd hoe dat er uit zou zien! Maar als je denkt dat Preshauns die kaal worden (wat blijkbaar best traumatisch is gegeven dat sommige blijkbaar zijn overleden) het enige is. OH NEE. Er is nog veel meer. Want, net zoals eerdere delen, is er natuurlijk iemand die toevallig net vermoordt is als Fourmille langs moet komen. In dit geval is het Niélé, een beroemde vertelster die blijkbaar iets teveel wist over iets maar het niet wilde vertellen.

Ik vond Niélé een leuk karakter en ik moest wel enorm lachen toen ze wakker werd in Fourmilles lijf en wat haar eerste woorden waren. Ik blijf het ook leuk vinden dat haar mannerisms (geen idee even wat het Nederlandse woord is) en haar haar laten zien dat het echt geen Fourmille is die nu de baas is. Ik zou wel eens graag hebben dat Fourmille wat meer de baas is over haar lijf, misschien er beter mee kan omgaan. Niet zomaar POEF nu zit er weer iemand in haar lijf en weg Fourmille. Maar Fourmille die het toe laat.

Dat met die Preshauns, daar moest ik wel om lachen. Ik kan me best voorstellen dat het schokkend is als je opeens een hele pluk haar verliest en vervolgens helemaal POEF kaal wordt. Ik vond het erg leuk om te lezen over de missie, de plant, en het vinden van een tegengif.

Oh, en ik vond het helemaal geweldig dat Fourmille zo blij was in Afrika. Blijkbaar heeft ze daar een tijdje gewoond. En tja, dit is Ekhö, maar blijkbaar is het toch niet zo verschillend van de Aarde. Ik genoot enorm van Fourmille en hoe in haar element ze was. Al lag ik dubbel om die banaan. XD

Tja, ik vond Niélé moord toch een tikje hilarisch? Het spijt me, dat klinkt slecht, maar knikkers eten? WTF? Dat was gewoonweg echt te vreemd en humoristisch voor mij. De enige mensen die ik knikkers in zie slikken zijn kinderen als je niet oplet, maar als een methode van martelen en dus moord? UMMMMMM. Nee. Ze waren niet van plan haar te doden, maar hallo? Hoe moet ze ooit al die knikkers weer uitpoepen? Dat gaat toch ook niet gebeuren? Je lijf gaat echt niet blij zijn hoor.

We zien ook weer wat van de Preshauns die wat wilder zijn. Ik was eerst even geschokt en later nog verder geschokt om wat daar gebeurde. Oh boy, veel succes!

Er is bergen mysterie, een spannend avontuur in de jungle waar veel modder, fruit, en apen zijn, en ik zat er echt helemaal in. Het einde dat was top (een lekker feestje, ik wil ook meedoen) maar ook erg hilarisch.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: