Review for Waar is de dinosaurus? Super aan-t-rex-elijk zoekboek

Review for Waar is de dinosaurus? Super aan-t-rex-elijk zoekboek

Waar is de dinosaurus? super aan-t-rex-elijk zoekboek, dinosaurs, Helen Brown, Derrian Bradder, Humour, Children's Books, Non-fiction, T-rexEen zeer aan-t-rex-elijk zoekboek! Wat had ik een plezier met dit boek!

Ik ben een groot dinofan, alleen nog steeds niet van die veertjes die ze steeds vaker krijgen, haha. Maar toen ik dit boek zag en een echte (voor mij dan) t-rex zag staan en zag dat dit een zoekboek was moest ik hem wel hebben. Meteen besteld bij de boekenhandel natuurlijk (helaas hadden ze hem namelijk niet op voorraad).

Het leuke aan het boek, en iets wat veel zoekboeken niet hebben, is dat de dino’s niet copy-pasta zijn. Vaak bij andere zoekboeken zijn dingen supermakkelijk te vinden omdat de dingen en mensen die je moet zoeken dezelfde poses hebben op elke pagina. Misschien dat de kleding nog veranderd, maar vaak dat niet eens. Dus ja. Ik was dus superduper blij dat in dit boek elke dino weer wat anders doet en soms er ook best wat anders uit ziet dan een vriendje van hem. Soms staan ze gezellig in een groepje te eten, dan is er een boze dino die een lekkere snack ziet, dan zie je een dino met tandjes naar je kijken, en zo kan ik wel even doorgaan. Je snapt het, zoeken was echt een tandje meer moeilijk op tijden (en niet alleen doordat niks copy-pasta was, maar ook omdat je soms maar een stukje zag (zoals een hoofd)) en ook duizend keer leuker want het maakte dat de plaat waar je naar keek helemaal tot leven kwam. Ik vond het ook leuk dat het zo lekker chaotisch was. Je hebt zoveel dino’s/beesten op een plek.

Bij elke dino staan wat weetjes en we zien dino’s in elke regio. Van bergen tot diep in de zee. Ik vond de feitjes leuk om te lezen en leuk dat we zo’n gevarieerd aanbod aan dino’s krijgen. Niet alleen de populaire jongens en meisjes, maar ook wat niet zo bekende.

Oh, en de titel zegt dat dit specifiek dus gaat over dino’s , maar ik kan je zeggen dat we ook na de komeet stukken krijgen met de ijstijd en zo. Leuk gedaan, al moet ik eerlijk zeggen dat ik natuurlijk wel voor de dino’s kwam dus iets minder geinteresseerd was in die latere pagina’s.

De tekenstijl is gewoon echt te grappig. Ik vond de dino’s zo leuk getekend en af en toe moest ik gewoon lachen om de bekken die de dino’s trokken of de poses die ze hadden. Het was zo maf. Helaas waren er weer dino’s met veertjes. Bah.

Al met al, als je van dino’s houdt en van zoekboeken, lees dit boek. Echt een aanrader.

Star rating, 4 stars

One thought on “Review for Waar is de dinosaurus? Super aan-t-rex-elijk zoekboek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: