Review for Rozie: De eenhoorn die kan toveren

Review for Rozie: De eenhoorn die kan toveren

Rozie De eenhoorn die kan toveren, Sally Odgers, Adle K. Thomas, Fantasy, Magic, Friendship, Trolls, Humour, Children's Books, Blue, Bird, UnicornsEen eenhoorn, magie, vriendschap, en veel humor! Een superleuk kinderboek!

Wat een superzoet en tof boek is dit zeg! Ik heb onwijs genoten! Er was zoveel leuks, van magie die niet helemaal goed gaat (waardoor een van de vriendjes al bang is voor Rozie’s magie), trollen, en lekkere zoete appels. Het was een heerlijk avontuurlijk en fantasierijk boek en ik vloog er dan ook doorheen.

Rozie is eenhoorn, dus je zou zeggen magie is voor haar geen dingetje, nou eigenlijk dus wel. Ze vergeet vaak een spreuk, doet de verkeerde, en tja, het is toch niet zo tof om roze melk over je heen te krijgen als je een appel wil. Ik wilde Rozie een knuffel geven want ze wilde haar magie gewoon opgeven (NEE, niet doen). Ik moet wel zeggen dat de spreuken ook niet zo simpel zijn. Niet ala Harry Potter met een goede spreuk en de juiste intonatie kom je een end, maar hier moet je de juiste volgorde weten van het spreukje (hip-hup-hip of toch hip-hip-hup) en ook nog eens een bepaalde beweging (of bewegingen) doen. Tja, niet de makkelijkste.

De illustraties waren ook erg leuk al had ik ze toch liever in kleur gezien. Het voelde nu af en toe een beetje onaf vooral omdat er op andere tijden wel kleur was te vinden, alleen de karakters en verschillende dingen in de achtergrond hadden het weer niet.

Ik moet echt de rest van de boeken zien te vinden! Ik zou dit boek ook echt aanraden aan iedereen.

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Rozie: De eenhoorn die kan toveren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: