Review for Jip Ahoi!

Review for Jip Ahoi!

Jip ahoi!, Boat, Girl, Message in a bottle, Adventure, Fears, Conquering fears, Father, Cute, Children's Books, Cale AtkinsonEen enorm mooi en lief boek over flessenpost en je angsten overwinnen.

Ik was laatst in de boekenwinkel (EINDELIJK mogen we dan er heen) en terwijl ik aan het rondkijken was kwam ik dit mooie boek tegen. Ik moest hem gewoon meenemen.

In dit boek ontmoeten we Jip. Jip woont op een hele speciale plek, namelijk op een klein eilandje met een apart huisje. Nou is dat al speciaal, maar op deze plek komt alle flessenpost binnen en het is aan Jips vader om deze te bezorgen. Jip zelf wil ook graag, en dat vond ik zoet, maar ze is gewoon te bang. Kan ik ook snappen. De zee is groot en wie weet wat er nou allemaal in rondzwemt.
Maar op een dag moet ze wel en ik was gewoon aan het juichen voor Jip. Je kunt het meidje! Je kunt het!

Ik vond het heerlijk om te zien hoe ze het durfde, en ik vond het mooi gedaan dat we zagen wat Jip nou zag. Want wat Jip vaak ziet is HEEL ENG. HEEL MONSTERLIJK. HEEL SPOOKACHTIG. Echt, dat je gewoon je bootje wilt omdraaien en weer lekker in je bed wilt kruipen. Maar langzaam ziet Jip de waarheid en ik vond het superleuk dat ze met elke flessenpost die ze bezorgde ze blijer en vrijer werd en ook zeker minder bang. Ik vond het zo stoer van haar dat ondanks dat het zo eng was ze gewoon doorging. Want ze wilde het zelf, maar ze deed het ook uit liefde voor haar schat van een vader.

Het einde maakt me nog blijer, al was ik wel eventjes bang hoor. Zou dit goed aflopen? Ja, ondanks dat ik weet dat het een kinderboek was. Ik vond het einde echt heel goed gedaan en wat was ik trots op Jip. Ik denk dat deze meid heel veel mooie avonturen gaat beleven.

De illustraties waren echt geweldig. Ik kon echt een tijdje spenderen met het kijken naar de pagina’s. Want zoveel details en zoveel interessants om te vinden.

Oh, en kijk ook zeker naar de schutbladen aan het begin en het einde van het boek! Die zijn erg leuk gedaan!

Al met al, hou je van avonturen? Van flessenpost waar echt de meest magische dingen in zijn gepropt? Van iemand die haar angsten overwint? Van prachtige illustraties? Dan zou ik dit boek aanraden.

One thought on “Review for Jip Ahoi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: