Review for De NEEhoorn

Review for De NEEhoorn

De NEEhoorn, Blue, Unicorn, Fantasy, Humour, Children's Books, No, Grumpy, dogs, princesses, animals, Marc-Uwe Kling, Astrid HennOntmoet de NEEhoorn, een kleine eenhoorn die op alles NEE zegt.

Ik had laatst een boek gelezen met chagerijnige feetjes (die net zoals deze eenhoorn ook gewoon klaar zijn met constant blij zijn en suiker eten en lachen) maar daar werd het chagerijnig zijn afgestraft/veroordeeld. Ik was aan het hopen dat het hier niet zou gebeuren en ik kan zeggen, dat gebeurde inderdaad niet. In tegenstelling, onze eenhoorn blijft lekker een NEEhoorn en vindt zelf vriendjes die helemaal bij hem passen. 😛 Ik ben hier echt blij mee, want tja, niet iedereen is 100% blij of altijd blij. Dat gaat gewoon niet, maar in de meeste kinderboeken zitten voornamelijk lieve karakters of veranderen de karakters die grumpy zijn in heel wat blijere versies.

Ik moet wel zeggen dat al wil ik graag grumpy/tegenstrijdige karakters in een boek, ze wel goed moeten geschreven zijn. Ik heb een aantal boeken met grumpy karakters gelezen die ik het liefst in een diepe put zou willen gooien, maar ik heb ook wat boeken gelezen met een grumpy karakter die ik helemaal geweldig vond. Zoals dus ook onze NEEhoorn. Wat was dat een heerlijk karakter en ik moest dan ook regelmatig lachen om wat hij deed en hoe hij dacht.

En zijn vriendjes? Die hebben ook allemaal een ding. Zo is er een Oost-Indisch dove wasbeer die vaak Wat zegt dus ook WATbeer wordt genoemd. Een hond die Kus m’n kont zegt (zowat als enige). En een prinses die Welles-prinses wordt genoemd want ze wil HEEL HEEL HEEL ERG graag gelijk krijgen en vindt dat iedereen alles voor haar moet doen. Nou ja mag al voorstellen wat je krijgt als je dit stelletje bijeen gooit. Jep, een heerlijk hilarisch boek. Ik vond alle karakters leuk geschreven.

Het verhaal zelf was ook geweldig geschreven, ik vond de stijl erg goed. En leuk dat er af en toe fouten in stonden die werden verbeterd.

De illustraties maakten het boek helemaal af en ik vond het heerlijk om ze te zien!

Extra puntjes voor de dieren aan het einde, OMG, ik heb dubbel gelegen. En ik ben het eens met de Boterhamster, dat is ZO mijn hamster. Die wil ook alleen maar eten. 😛

Al met al, ik zou dit boek echt aan iedereen aanraden. Jong en oud. Heerlijk om te lezen en ik weet ook zeker heerlijk om voor te lezen.

Star rating, 4.5 stars

One thought on “Review for De NEEhoorn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: