Review for Krypto 1 – De duistere diepte

Review for Krypto 1 – De duistere diepte

Krypto 1 - De duistere diepte, Hans Jørgen Sandnes, cryptozoology, monsters, adventure, fantasy, foster family, sea, boat, man, girl, children's books, Een spannend en avontuurlijk eerste deel in een nieuwe serie. Onderzeemonsters, avontuur, en vriendschap!

Ik was laatst in de boekwinkel (ze waren weer open, yas) en terwijl ik zocht naar boeken die ik op mijn lijstje had staan kwam ik dit boek tegen en wist dat ik het meteen moest meenemen. Het riep me gewoon.

Dit was een heerlijke graphic novel waar ik echt doorheen vloog. Orelia was een leuke meid en ik vond het tof dat ze zo van de onderzeewereld hield. Haar haar was gewoon tof (en ik zou willen dat ik groen haar kon hebben). Het verhaal is lekker geschreven en vloeit goed, en dan is er nog lekker veel mysterie. Iemand is verdwenen en er is een onderzeemonster gezien. Oh en er is een slechterik, OMG, er is gewoon zoveel.

Ik weet nog niet helemaal zeker wat ik van Orelia’s pleegouders vind. Ik vond ze wel leuk en ook heel lief, maar ze waren zo relaxed en zo chill. Ik bedoel als ik net een pleegkind in huis had en ze is de hele nacht en ochtend weg zonder te laten weten dat ze weg is? Ik zou zeker niet zo chill reageren dan. Ik zou veel bezorgder zijn (en misschien een vleugje boos). Ook later, ze vinden echt alles best. ALLES. En het voelde gewoon een beetje nep?

Bern vond ik meteen heel aardig. Een grote vriendelijke reus. En ik kan me alleen al voorstellen hoe blij hij is dat er iemand in de buurt is die ook zo van onderwatermonsters houdt. Vaak zijn volwassenen in boeken niet zo van het avontuur en staan ze aan de zijlijn, maar Bern is anders en ik vond het erg leuk. Leuk dat hij Orelia motiveert in haar hobby en ook niet meteen preken gaat houden als ze op avontuur gaan. Gewoon lekker meegaat en samen haar gaat duiken.

Sinne? Tja, in het begin vond ik haar onuitstaanbaar en heel onaardig richting haar nieuwe zusjes. Ik snap dat het een nieuwe situatie is, maar ze had van mij toch wel meer verwelkomend mogen zijn. Voor het meeste van het boek als we Sinne zien is ze nou niet echt YAY en lief. Maar gelukkig zien we een andere kant als Orelia en Bern op avontuur willen gaan en Sinne mee moet. Dan zien we dat ze wel degelijk om haar nieuwe zusje geeft en ik zag een hele andere Sinne. Eentje die ik wel OK vind. Ik zou het nu ook niet erg vinden als ze ook meegaat op avontuur.

En die illustraties/art van de graphic novel vond ik erg tof. Goede karakterdesigns, mooie kleuren, en ik kan zo wel doorgaan. Echt tof!

Ik zou dit boek ook zeker aanraden als je houdt van een moedige hoofdpersoon, mysterieuze gebeurtenissen, en lekker veel avontuur. Ik kijk nu al uit naar deel 2! Kan ie nu al uitkomen? Aww toe?

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Krypto 1 – De duistere diepte

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: