Review for Kleine Ping

Review for Kleine Ping

Kleine Ping, Fish, Boy, China, Friendship, Children's Books, Paul Steenhuis, Pieter Van Eenoge, Grandma, SportsEen boek over een dag in het leven van een kleine Chinese jongen.

Ik kwam dit schattige boekje tegen in de minibiebs. Jep, ik ben de laatste tijd echt helemaal in minibiebs. Normaal vind ik het gewoon leuk om ze af en toe tegen te komen, nu plan ik mijn wandelingen langs specifieke minibiebs in de hoop om wat nieuws tegen te komen. Je moet wat als echte biebs dicht zijn.

In dit boekje ontmoeten we Kleine Ping en zijn krekel. Hij wilde de dag eigenlijk vieren met zijn krekeltje (geen idee waarom, maar ik snap ansich niet waarom mensen een insect als huisdier willen), maar dan komen zijn vriendjes langs… en natuurlijk (zoals altijd) voelt moeders dat aan. Ik vond het wel hilarisch om te zien hoe Ping met oma achterin een wagentje aan het rondrijden was. Echt iets wat je hier niet zult zien gebeuren.

Ping, zijn vriendjes, en oma dus, gaan boodschapjes doen en ik vond het heerlijk om te zien wat er allemaal te koop was en wat Ping allemaal meenam. Ik zou echt graag mee zijn gegaan. Vooral toen het festival begon! Toen wilde ik helemaal het verhaal instappen en meedoen.

Ik lag dubbel om wat er iets daarna gebeurde, al was ik ook wel even geschokt wat er daarna gebeurde, en daarna voelde het erg ongeloofwaardig. Ik kan me niet voorstellen dat het allemaal zo makkelijk is opgelost namelijk. Maar ja, kinderboek, het moet natuurlijk wel lief eindigen.

De tekeningen waren erg zoet en leuk gedaan. En de cover heeft me zeker laten lachen. Een kleine jongen, een grote vis aan het worstelen!

Ik ben zeker blij dat ik dit boek heb gevonden in een minibieb. En ik ga hem binnenkort in een andere doen zodat iemand anders kan genieten van dit boekje.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: