Review for CTRL-A

Review for CTRL-A

CRTL-A, Mental Health, Young Adult, Silhouette, Darkness, Sunset, Novella, Friendship, Juultje van den NieuwenhofEen heftig boek over psychoses, wat is de waarheid, en donkere gedachtes.

Ik ben echt een grote fan van deze spannende novellas! Elke keer kijk ik er naar uit en hoop ik dat een van mijn favoriete schrijvers er een hebben geschreven. Dus toen deze uitkwam moest ie wel mee.

GROTE WAARSCHUWING/TRIGGER WARNING. Er wordt een huisdier op gruwelijke wijze vermoordt. Robin luistert naar zijn stemmen en steekt het konijnenverblijf in de fik. Ik had op dit punt zin om mijn gordijnen open te trekken, het raam open te doen, en vervolgens dit boek uit het raam te gooien. Ik kan ECHT NIET tegen dierenmoord. 😐

Ik vond het tof dat we verschillende POV hadden, zowel de juf als Robin als Robins beste vriend, Appie komen aan het woord. Jammer dat Elin niet bij het clubje was, maar ik snap ook wel waarom gegeven al dat er gebeurde in dit boek. En ik moet ook eerlijk zeggen, nog een POV zou voor mij misschien net teveel zijn geweest.

Ik vond de juf wel een tof karakter en goed geschreven. Ze heeft moeilijke beslisingen te maken en ik vond het dapper van haar dat ondanks alles ze toch doorzette met haar plan. Al denk ik dat als ze wist tot wat Robin in staat was dat ze misschien het niet had gedaan. Ik zie dit niet als een spoiler want wij als lezers zien dat Robin al HEEL SNEL afglijdt.

Appie was zeker mijn tweede favoriete karakter. Ik moet zeggen dat ik misschien wel iets meer interactie tussen de karakters had willen zien. Ze zijn beste vrienden maar ik miste dat toch wel. Het was voornamelijk Appie met Elin, of de drie samen. Ik had graag nog wat scenes met Appie en Robin willen zien, misschien lekker eten bij Appies ouders?

Robin, oh man, hij was gewoon echt moeilijk op tijden om te lezen. Op punten ging het nog wel, zijn dwangneuroses (tot 12 tellen en verschillende handelingen doen zodat het goed ging) waren wel moeilijk om te lezen, maar ik had het nog moeilijker met zijn stemmen. Ja, Robin hoort stemmen en die zeggen tegen hem dat hij actie moet ondernemen, iemand doodmaken, iemand breken. Met elke pagina gaat het steeds verder tot ik gewoon of weg wilde stoppen van het boek, of er in wilde stappen om iemand te waarschuwen. Want al hebben Robins vrienden en dus de juf een idee dat er iets mis is… ze weten niet dat het zo erg is. 😐

We komen er ook achter wat er is gebeurd in Robins familie een aantal jaren geleden. Ik had al een vermoeden gegeven het begin en wat we leren door het boek heen.

Het laatste stuk, oh nee, oh neeneenene… Ik verklap niks maar wauw.. En het eindigt ook nog eens met een twist, zoals wel vaker met deze novellas. Ik vond het een goede twist, al moet ik ook eerlijk zeggen… ik weet niet wat ik nu moet geloven. Haha.

Al met al, wauw ik vloog door dit boek heen. Binnen 30 minuten had ik hem uit, ik kon gewoon niet stoppen met lezen (nou ja ik stopte wel heel even bij het stuk genoemd in de trigger warning). Echt heel goed geschreven en ik zou hem dus ook zeker aanraden.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: