Review for Undercover

Review for Undercover

Undercover, Murder, Eva Burgers, Girl, Lights, City, Young Adult, Mystery, Boy/Girl FriendshipHet nieuwe boek van Eva Burgers en hij is weer lekker spannend!

Deze Kluitman novellas zijn altijd zo leuk om te lezen + zo lekker spannend. Ik ben blij dat er steeds meer uitkomen en ik kan ook zeker niet wachten op de volgende (CTRL-A door Juultje van den Nieuwenhof).

In dit boek komt Amy thuis en ziet ze dat er iets gaande is bij mensen in haar buurt, er komen jongens uit een huis rennen… en een van hen is haar vriendje Ivar. Ik kan me alleen al voorstellen wat een schok dat moet zijn. Denken dat je liefje lekker met vrienden buiten is bij de Mac… is hij eigenlijk slechte dingen aan het doen. Ik moet eerlijk zeggen, ik zou waarschijnlijk ook hetzelfde hebben gedaan als Amy.. al is het niet omdat het mijn vriendje is maar omdat ik bang ben voor wat er zou gebeuren als ik naar de politie ga.

Ondanks dat Amy dus niet erg in de bui is om haar vriendje aan te geven besluit ze wel op onderzoek te gaan. Want was is er toch aan de hand? Wat is er gebeurd op die avond en waarom was Ivar bij de groep? Wie heeft Peter vermoordt? Ik vond Amy best stoer dat ze bleef zoeken, ondanks dat het af en toe echt even spannend en eng wordt. Speurneus Amy is on the case!

Ik was niet echt zeker over Boris in het begin, ik bedoel ik snap zijn redenering, maar dan nog vond ik het niet echt tof van hem. Maar later vond ik hem steeds beter worden en ik vond de vriendschap tussen de twee erg leuk. Plus, ik word altijd heel blij van jongen/meisje vriendschappen (want die zijn echt mogelijk).

Ik vond het leuk dat het boek was opgedeeld in dagen, zo krijg je echt een beter gevoel van tijd, vooral bij een novella kan de tijd nog wel eens vreemd lopen (te snel/voelt niet aan als dagen). Dus dit hielp zeker.

Ik had echt niks met Ivar. Sorry, ik vond hem gewoon echt niet leuk. Niet omdat hij potentieel crimineel is en al een strafblad heeft, maar om hoe hij zich gedroeg in het boek. Lief en zoet maar ook zeker gevaarlijk en dreigend. En al die leugens, bah. Ik was allang weggeweest, maar ik gok dat liefde echt blind maakt want Amy gaat tot het uiterste om haar liefje’s onschuld te bewijzen.

Ik vond het einde erg goed geschreven (nou ja, ik weet niet zeker hoe ik me voel over de laatste paar pagina’s, haha) en ik had zeker niet die persoon verdacht!

Al met al, een heerlijke novella! Ik heb echt genoten en ik vloog door de pagina’s heen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: