Review for Gegijzeld

Review for Gegijzeld

Gegijzeld, Dual POV, Chinouk Thijssen, Blue, Dark, House, Girl, Yellow Coat, Hostage, Violence, Thriller, Young Adult, NovellaEen feestje, een leuke avond…. totdat alles helemaal fout gaat! Wie redt het? Wie niet?

Ik hou echt van deze Kluitman novellas. Vaak lekker spannend, boeken die je niet loslaten. Ik heb er nu al meerdere gelezen en ik kijk echt telkens uit naar nieuwe. Snel beginnen aan het lezen van de Eva Burgers novella (tegen de tijd dat deze review online is heb ik die wel gelezen, haha, mijn blog is zo volgescheduled).

Ik vond het leuk dat we twee hoofdpersonen hadden, een meisje en een jongen. Yasmine en Jason. En dat we hen ook echt goed leerde kennen ondanks dat het boek maar 100 pagina’s is. We lezen dat Yasmine door haar vader wordt behandeld als een kind van 10 en dat hij haar amper iets laat doen, nou ja, behalve natuurlijk haar met van alles laat helpen al heeft onze meid grootste plannen. We zien dat Jason gescheiden ouders heeft en dat er iets aan de hand is met zijn moeder.
Ik vond ze allebei leuke en ook interessante karakters.

Het feest, HOLY WOW. Het begon lekker met een leuk feest en nog meer drank (haha, ik was echt zo’n saaie puber) maar al snel hangt er een slechte sfeer in het huis, er wordt gevochten… en daarna gaat het snel. Ik zou zeggen ik zat op het puntje van mijn stoel, maar ik heb dit boek gelezen in bed. Maar de betekenis van op je puntje van je stoel zitten is nog steeds geldig. Mijn hemel, wat was dit spannend zeg. Vooral omdat je er heel snel achterkomt dat deze groep menens is. Ze schuwen niet weg van pijn en dood. Met elke minuut die voorbij ging werd het steeds spannender, en ik wilde af en toe gewoon het verhaal in gaan om karakters te redden.

Alleen dat hele gebeuren met dat meisje in de gele jas? Had van mij gewoon weggelaten mogen worden. Als we nou nog hadden uitgevonden wie of wat het was, van mijn part op de laatste pagina als een soort van twist, dan had ik het nog tof gevonden maar nu voelde aan als een niet uitgewerkte plotline die is vergeten. En tja, dat verpestte het wel voor me, de spanning van wie het misschien was, boem, weg.

Ik heb dus genoten en ik vloog ook zeker door dit boek heen. Ik zou hem helemaal aanraden aan iedereen die een spannende thriller wil lezen!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: